En vild buket fra Blomsten & Vasen

Jeg elsker blomster, og jeg elsker iværksætteri. Iværksætteri er initiativ, flid og drømme, der forenes med særlige evner og ideer, og som med tiden og lidt held kan blive til en levevej.

Sådan noget iværksætteri mødte jeg i den skønne blomsterbuket, vores nye naboer havde med til nabofrokosten i lørdags. En havebuket fra en frodig skærehave sat sammen af en kyndig blomsterbinder med mod på farver og faconer.

Fyldige, bløde georginer, zinnia, duftende skærme af bronzefennikel – og svævende over buketten: de yndefulde stolte kavalerer.

Først da gæsterne var gået, fik jeg tid til at studere det lille håndskrevne kort på buketten. Det er altid lidt forvirrende, lige når alle kommer ind ad døren næsten samtidig, og man når dårligt at sige tak på en ordentlig måde.

Om aftenen blev der tid til at klippe bukettens snor over, beundre blomsterne – og til at google Blomsten & Vasen. Folkeklubben har åbenbart lavet en sang, der hedder netop det, og så kan man jo godt gætte, hvordan de første 100 søgeresultater så ud… Men lidt nede på listen kom jeg til denne artikel fra Jyllandsposten fra juli måned. ‘Blomsten og Vasen er en ny startup, der sælger bæredygtige blomster fra egen skærehave i Mundelstrup’, stod der.

Fantastisk. Jeg håber, det vil blive en kæmpe succes. I artiklen står der, at de har buketter allerede fra foråret, fordi de sætter masser og masser af løg her i efteråret. Mon også der bliver julebuketter med stedsegrønt eller tørrede blomster senere? Det bliver spændende at følge med i.

Jeg gik straks ind på Blomsten & Vasens Instagram profil og trykkede på ‘følg’. Det er så vigtigt med mange følgere. Måske du har lyst til at gøre det samme, hvis du vil se skønne billeder af blomster og buketter i dit feed? (Og mens du er der, så gå lige ind og følg Dalsgaard i Skivholme også – det er nemlig vigtigt med mange følgere.)

Endnu en lokal virksomhed – Mundelstrup er kun fem minutter herfra. Det er da efterhånden svært at finde en grund til at tage til byen, er det ikke?

Jeg lovede en historie i dag, og det var da en god historie, ikke? Energiske og dygtige mennesker med kreative ideer er altid en god historie. Blomster er altid en god historie.

Og heldet? Tja. I bundteksten på Claus Dalbys mails stod der engang: Held opstår der, hvor flid og mulighed krydser hinanden. Fliden er der, talentet er der, og så er det op til os, der bor i en rimelig afstand fra Mundelstrup at hjælpe med også at give muligheden.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “En vild buket fra Blomsten & Vasen”

  1. Det ser dejligt ud! Jeg roder lidt med alle de sociale medier.. Men hvorfor er det vigtigt med mange følgere?

    Like

    1. Det er vigtigt, fordi algoritmerne viser opslag fra folk med mange følgere før opslag fra folk med færre. Uanset billedkvaliteten. Man bliver simpelthen glemt, og dem, der allerede følger en, får ikke vist ens billeder, før 100 meter nede i feedet, hvor de allerede har slukket og er i gang med noget andet 🙂

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: