En perle i Piemonte

Cirka 1600 km fra Skivholme ligger den lille by Rocca Grimalda, hvor vi har været i den sidste gode uges tid.

Rocca Grimalda ligger i Italien, i Piemonte, på toppen af en høj klippe, en ‘rocca’, der tårner sig op fra floddalen, hvor floden Orba snor sig igennem landskabet. Der bor lige knap 1500 mennesker i byen, og man må sige, at de har en smuk udsigt.

Piemonte har meget at byde på. Smuk natur, hyggelige byer, rare mennesker og rigtig god mad. Man finder trøfler i Piemonte, og det er også der, selveste Nutella er opfundet.

Vi var der for at besøge familie, der har købt hus i området – et hus, de er i gang med at sætte i stand. Ellers havde vi næppe fundet lige det sted, så det var da heldigt.

Vi boede i en lejlighed på slottet i byen. Castello di Rocca Grimalda. Et rigtigt italiensk slot med et stort tårn, der kunne ses viden om.

Tårnet går helt tilbage til middelalderen.

De næste dage vil jeg vise lidt billeder og fortælle lidt derfra – om slottet og ikke mindst om slotshaven, om de små byer i området og om den gode mad. Et par opskrifter bliver det nok også til.

I dag vil jeg bare lige sige ‘hej, vi er hjemme igen efter en dejlig ferie’, og så skal vi ellers sætte vask over, slå græs og gå tur med hundene, der nyder at være hjemme igen efter deres egen ferie hos nogle gode hundefolk, vi kender.

Ude er godt, men hjemme bedst, siger hundene. Og vi er lidt enige. Man har brug for at komme ud, men efter en tid har man også brug for at komme hjem.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “En perle i Piemonte”

 1. Velkommen hjem. Kan fornemme at det var en god oplevelse. Glæder mig til at høre mere.
  Kh. Karen

  Like

 2. Velkommen hjem! Man må ud for at kunne komme hjem. Mit “ud” har været Silkeborg Bad. Det er også et dejligt sted med en spændende maleriudstilling: “Way out of me”. Jeg var der med 3 voksne børnebørn – deres julegave!

  Min kronik fandt ikke nåde for dommernes øjne; men pyt med det, for jeg havde det godt med at få det skrevet.

  Jeg glæder mig til at se, hvad du har til os de næste dage.

  Sommerhilsen til jer Eva

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: