Slut med B&B

Efter 18 år med B&B har vi efter mange, svære overvejelser besluttet os til at lukke ned.

Her i sommer vil vi kun tage dem ind, som vi allerede har aftaler med. Ingen nye bookinger.

Det har været en svær beslutning. Man tænker jo, at værelserne og stuen er der, og skal de ikke bruges til noget? Det føles lidt som spild. Men jeg orker det faktisk ikke mere. Samtidig med B&B’en har jeg haft mit arbejde, og jeg har det seneste års tid også fået diverse kommunikationsopgaver, der tager tid.

De senere år har været dårlige på grund af corona, hvor vi ikke har haft alle de udlændinge på besøg, som plejede at komme. Alligevel har vi skullet gøre rent, holde værelserne klar og ikke mindst varme op. Og vi har altid skullet have mindst tre slags hjemmebagt brød i fryseren, hvis der pludselig skulle komme gæster.

Airbnb har også betydet noget. Mange lejer hellere en lejlighed eller et værelse inde i Aarhus (billigt, fordi Airbnb værter ikke skal betale skat af de første mange, tjente penge), end de tager herud. Det er langt fra alle, der holder af at bo på landet. De vil hellere have ‘byens puls’.

Men i forhold til hoteller har det været billigere at bo hos os, og så har de valgt at ‘nøjes’. Den slags gæster har aldrig været de bedste at have. Dem, der aktivt har tilvalgt os og det landlige, har altid været meget gladere gæster end dem, der er kommet, fordi de ikke havde råd til hotel i Aarhus. De har været skuffede, allerede før de kom. Og de har givet B&B’en dårlig karakter for beliggenhed på Booking.com.

Da B&B’en kørte på sit højeste – fra 2004 og indtil for 2-3 år siden, havde vi små 200 overnatninger om året. Det er mange gange sengetøjsvask, mange gange skrubbede toiletter og mange støvsugede gulve. Det er mange gange Velkommen til Skivholme, og mange kander kaffe, mange gryder med marmelade og tonsvis af hjemmebagt brød.

Måske er det alderen, der gør, at jeg ikke bare kan læsse mere og mere på og nå det hele. Det er ikke sådan, at jeg føler mig gammel (undtagen når vækkeuret ringer), men jeg har måttet erkende, at der kun er så og så mange timer i døgnet, og kun et ukendt antal dage og år tilbage. De timer, dage og år vil jeg ikke kun bruge på at gøre rent.

I år kan vi rejse på sommerferie uden at græmme os over tabt indtjening i den tid. Det vil vi gøre. Og vi vil lade hundene rende frit i haven også om sommeren.

Og vi vil selv tage pladserne med udsigt og ligge i liggestolene på græsset. Måske vil vi arbejde på at kunne holde åben have?

Nu må vi se, hvordan det hele går. Måske åbner vi igen om nogle år, når vi går på pension og får mere tid? Og måske ikke. Det er svært at spå, især om fremtiden, som Storm P. sagde.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Slut med B&B”

 1. Jeg forstår dig, men det må have været en svær beslutning. Den slags punktummer er ikke rare, men det bliver helt sikkert aldeles vidunderligt, når først det er ført ud i livet, og I kan gøre hvad I vil uden hensyn til gæster.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Det skal nok blive godt at have sommeren for os selv – men det var en svær beslutning. Jeg kunne bare mærke, jeg var begyndt at få ondt i maven, når telefonen ringede, og det går jo bare ikke.
   KH, Karen

   Like

 2. Kære Karen 🙂 Ja, det er et stort arbejde at skulle gøre klar så mange gange – og du gjorde virkelig alt, for at vi bagefter kunne huske, at vi netop havde overnattet i jeres B&B. Din morgenmad var i særklasse. Men nogen ting har sin tid – og som du også skriver, måske venter nu andre ting, som I gerne vil kunne. God sommer. kh Jette 🙂

  Like

  1. Det var så hyggeligt at have besøg af jer dengang 🙂 Men der er en ‘sidste salgsdato’ på alt, og nu kan vi bruge værelserne til private gæster – og Per kan bruge stuen som jagtstue og, og, og… verden er fuld af muligheder 🙂
   Også rigtig god sommer til jer!
   Kh, Karen

   Like

 3. Øv det er Familie Hansi da ked af at høre, men idet vi har fået en tredie Hund (pleje) og vores Hundesitter ikke er på denne Jord længere har vi ikke nået at booke og med tre Hunde i pension så løber en Weekend rask væk op i flere tusinde kroner.
  men så kan vi se tilbage på at have nyt Mødet med en B&B af særlig karakter i idylliske omgivelser og ikke mindst et værtspar af samme karakter minder det skal man da lov tril at ha

  så kære Karen og Per tak, og nyd jeres genvundne Frihed med mindre stress og Jag Dorthe og jeg har nydt Dalsgaards B&B de få gange vi har benyttet os af det og da vi er rent enkelt strikket vorventede vi ikke fem Stjerne med alt i gåafstand men fik det vi havde i sinde liselse for sjælen
  så endnu en gang Tak
  Hansi og Fruen

  Like

   1. det kan ske at Fruen ønsker en shoppe tur i Smilet s by og vi kan nå at hilse på hinanden en aldrig kan vide hvad to finder på når tre sidder sammen og drikker fire kasser øl 💕😍💕

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: