Osteboller med cheddar

Spis dem lune med smør på eller gem dem og spis dem til suppen. De lette og bløde cheddarboller er fyldt med ostetern og sesamfrø og er alligevel lette og bløde. Sesamfrøene giver en dejlig, nøddeagtig smag.

De er bagt i muffinforme, så de får det sjove champignon-look.

Til bollerne skal du bruge:
500 g hvedemel
1/2 dl sesamfrø (jeg bruger de upolerede, der smager af mest)
1 tsk salt
50 g smør
1 æg
2,5 dl mælk
50 g gær
150 g lagret cheddar (den er ikke rød som den milde cheddar normalt er)

Skær osten i små tern. Vej mel af og bland det med sesamfrøene, saltet og osteternene.

Smelt smørret i en kasserolle, hæld mælken ved og tag den af blusset. Det er nok til at varme mælken lidt op. Pas endelig på, det ikke bliver for varmt. Fingervarmt er alt, hvad gær kan tåle. Prøv med lillefingeren – den er mest sart. Rør gæren ud i væsken.

Hæld væsken over til melet, tilsæt ægget og ælt dejen sammen. Det er nemmest i en røremaskine.

Lad dejen hæve i en lille times tid. Form 12 boller og læg dem i en muffinform. Lad dem efterhæve en halv times tid. Bag dem på 200 grader i 20 minutter, vend dem ud af formen og giv dem fem minutter mere, så bunden også bliver bagt ordentligt. Lad dem stå på hovedet i de fem minutter. Toppen er fast, men bunden er blød.

Så er det bare at vente, til man kan håndtere dem, flække dem og sætte tænderne i den første himmerigsmundfuld.

Og som sagt: De kan spises, som de er – med smør på, eller de kan bruges som madbrød til suppe eller i stedet for flutes. Ikke nogen dum ting at bage i weekenden, vel?

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: