Glædelig jul!

Det er blevet lillejuleaften – og det sner. Lige så stille lægger fnuggene sig på grene og blade. Det ser ud til, det bliver en hvid jul i år. Så dejligt!

Jeg er godt med. Blomsterne til bordet i morgen er lavet og sat ud i den kolde baggang. Sådan nogle små juletulipaner holder ikke længe inde i en varm stue.

Dekorationen er lavet i min farmors gamle opsats. Den var forsølvet engang, men sølvet er for længst slidt af. Den er nu også lige så køn, når den viser sit sande jeg – en messingskål, jeg sjældent pudser, for den må gerne se lidt gammel ud – have lidt patina.

I år er dekorationen til bordet en klassisk juledekoration med de små juletulipaner, kogler, kristtorn og blød ene. Nu er det jul, og så må der gerne være røde blomster og røde lys. Ellers er jeg ikke så meget for rødt. Hverken når det gælder blomster, biler eller for den sags skyld regeringer. Men den slags vil vi ikke tænke på i dag. Det er jul, og i julen må der gerne være rødt.

Adventskransen har fået de sidste røde lys, og der er limet lidt julekugler på hist og her, så den har forvandlet sig til en julekrans. Nu får den lov at stråle en sidste gang i år.

De 17 dage fra den 1. december til juleaften er fløjet forbi, som de jo har for vane.

I morgen eftermiddag skal vi til julegudstjeneste – desværre igen med mundbind og begræsninger i antallet af kirkegængere – og denne gang får vi begge en aktiv rolle i julegudstjenesten. Vores graver har fri, så husbonden skal tænde juletræet og sidde brandvagt, og jeg skal ringe med kirkeklokken. Der skal ikke bare ringes. Der skal kimes. Jeg har fået instruktioner i, hvordan man gør, og jeg glæder mig til det- og håber, jeg kan holde den kørende jævnt i de hele 10 minutter, der skal kimes. Det er ikke helt let…

Jeg håber, julen også vil bringe dig noget nyt i år. Noget kendt og noget ukendt, noget nemt og noget svært, larm og sjov – og tid til ro og stille juleglæde.

Rigtig glædelig jul!

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

13 kommentarer til “Glædelig jul!”

 1. I er heldige, at I kun kimer i 10 min. Her kimer de i i hvert fald 30 min, jeg har også målt det til mere, og det er ikke sjovt for dem, der skal høre på (os). Det gør nu ikke noget til jul, men i havesæsonen flygter vi indendørs, når de går i gang. Jeg ved ikke, hvordan i gør, måske de er forskellige måder, men vores lyder ret aggressivt og mest, som om kirken vil advare alle om, at der er ildløs i byen, eller vi bliver angrebet af fjenden 😉
  Jeg er sikker på, det gik godt for jer begge to.
  Glædelig jul.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. I må have automatik på jeres klokke, for efter 20 minutter, tror jeg, min arm ville falde af 😀 Det er en af de blandede glæder ved bo, som I gør. Kirken er smuk at se på fra haven og tilføjer et ekstra element, men kirkeklokker larmer altså, når de kimer – især i byen. Her kimer vi ud over markerne for at kalde folk til 🙂
   Kh, Karen

   Like

 2. Jeg vil også gerne ønske dig og din familie en rigtig glædelig jul samt et godt nytår. Jeg har stor glæde af din blog og kigger hver morgen, om du har lavet et indlæg. Som ovenstående skriver har også jeg glæde af dine opskrifter, sidst var det julebollerne, og dine øvrige indlæg om stort og småt, alt sammen meget velskrevet, sommetider rørende og ind imellem finurligt!
  Her er der faldet den flotteste julesne, som skaber den helt rigtige julestemning. Nu håber jeg, at sneen bliver liggende i juledagene.
  De bedste hilsner
  Bodil Riis.

  Like

  1. Tak for de søde ord, Bodil. Vi har været heldige i år med julesne. Det tilføjer bare noget helt særligt til julen, hvis den får et drys sne. Og det giver det skønneste lys både dag og nat.
   Mange hilsener, Karen

   Like

 3. Også en glædelig jul til dig og dine. Det har været en stor fornøjelse at følge din blog, dine dejlige opskrifter og dine fine historier, du kan noget med ord. Glæder mig meget til at følge med i det nye år. Mange julehilsner fra Birgit M.

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: