Onsdagstanker op til jul – om flæskesteg og fløde

Tænk, der er rigtig mange, der er forargede over, at supermarkederne fører priskrig. Jamen, hvorfor det? Det er da kun til gavn og glæde for os, der skal købe ind til jul og hører neglene skrabe mod kontoens bund.

Producenterne lider ikke. De får det samme for deres varer, som de hele tiden har fået. Det er butikkerne, der slås om kunderne.

Det burde da bare være dejligt for os at blive bejlet til. Men der bliver klaget og sukket. Nogle hævder, at det er hån mod produkterne, at de bliver solgt så billigt.

Andre sukker over ‘danskernes’ spisevaner. Hvordan skal de dumme, dumme mennesker dog nogensinde lære at spise soyabønner i stedet for kød, når de faktisk har råd til kød, der smager så meget mere af jul?

Jeg siger – stop op og klap rensdyret. Det er jul. Vi skal have and og flæskesteg. Vi skal have sukkerbrunede kartofler. Vi skal have risalamande, og vi skal have kirsebærsovs til. Det er jo jul. Vi skal ikke ændre på noget som helst. Medmindre vi selv har lyst.

Tro mig, priserne ryger tilbage til normalen igen efter jul. Så hvis man lige er lidt kvik, fylder man fryseren med billigt smør til et halvt år, med et par flæskestege til kolde vinterdage og med fløde, man kan fryse ned og have til sovsen i lang tid. Og skulle der ryge en flaske snaps til 69 kroner i kurven også, er der vel heller ikke noget i vejen med det.

Det handler ikke om, at produkterne ikke er noget værd. Det handler om at lokke os ind der, hvor smørret er billigst. Og så håber de, vi køber alle vores andre juleindkøb lidt til overpris samtidig – lige der, hvor vi valgte at gå ind på grund af billigt smør.

Og her er det, mine skumle mistanker til hylekoret i dagspressen dukker op. Godt betalte journalister har ingen problemer med at købe ind til jul. Men det er der mange andre, der har. Efterspørgslen på julehjælp er stor. Nu kan selv de ringest stillede få råd til god mad juleaften. Er det noget at forarges over?

God onsdag – dagen før lillejuleaften, hvor vi alle skal have købt det sidste ind – billigt.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Onsdagstanker op til jul – om flæskesteg og fløde”

  1. Jeg har ikke ondt i … over at priserne er sat ned for at lokke folk indenfor, jeg tænker, lige som dig, at det nok er for at kapre kunder fra de andre. Og så tjener de på gyngerne hvad de sætter til på karrusellen. Det kan derimod forarge mig, og gør det ofte, at danskere, som ved den søde grød ikke er det fattigste folkeslag i Europa, er blandt dem, der bruger den mindste del af deres indtægter på mad. Dette er IKKE vendt mod dem, der ikke har råd – det har jeg så prøvet, og det er ikke spor sjov – men mod alle os andre, der ikke vil betale et par kroner mere kiloet for at få kød fra dyr med et anstændigt liv bag sig, chokolade med færre sprøjtegifte til avlerne, eller grøntsager med færre pesticider til grundvandet – og så lige lister en ekstra pose fredagsguf eller noget andet totalt overflødigt ned i kurven, eller altid har den nyeste mobil, eller de smarteste bukser … det er OGSÅ et spørgsmål om at prioritere.
    Æv undskyld, men en længere indkøbstur i dag med frit kig til andre menneskers indkøbskurve og ting i det hele taget, har gjort mig lidt ond i sulet.

    Like

  2. Tak for onsdagstanker 😉 er ret enig. Glæder mig iøvrigt til at stege and efter din metode til langtidsstegning. Glædelig jul 🎄🎄

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: