Gnocchi med Nduja og squash

Det første, jeg lige må fortælle, er nok, hvad Nduja er.

Jeg havde heller aldrig hørt om det før for ganske nylig, hvor den blev nævnt i Facebook gruppen Gudemad (Også en supergod gruppe).

Nduja er en smørbar spegepølse fra Calabrien – Italiens støvlespids (den, der næsten sparker Sicilien) – og den er krydret med masser af de ræverøde, pivstærke calabriske chilier, som giver Ndjuaen dens stærkt røde farve.

Den kan spises, som den er, smurt på crostini, men den er nok endnu bedre som smagsgiver i varme retter.

Nduja indeholder meget fedt og smelter hurtigt, så den kan faktisk bruges til at stege i. I går brugte jeg noget af den i en hurtig og nem ret med squash, tomater og gnocchi.

Til den skal man bruge:
2-3 spsk Nduja (jo mere Nduja, jo stærkere)
1 lille hakket løg
1 ds flåede tomater

10 cherrytomater
1 mellemstor squash i tern

1 pk gnocchi
Friskrevet parmesan eller grana ost til servering

Skær squashen i tern. Smelt Nduja på en pande og steg løg og squash næsten møre – en fem minutters tid. Tilsæt tomaterne, lad det koge godt sammen, til cherrytomaterne lige begynder at sprække, og smag til.

Læg gnocchi i bunden af et ovnfast fad og bland dem med grøntsags/Nduja blandingen. Drys med lidt revet parmesan/grana og sæt det i ovnen på 200 grader. Når osten er smeltet og sovsen bobler, er retten færdig. Server med salat og et ekstra drys parmesan.

Nduja kan være svær at finde. Jeg har købt den i Inco, men jeg kan se, at man også kan finde den på nettet. Kan du ikke finde den, kan du bruge en god, stærk chorizo i stedet for.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Gnocchi med Nduja og squash”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: