Workshop med glaskunst

I lørdags prøvede jeg noget nyt. Det er altid sjovt at prøve noget nyt – især noget nyt hobbyrelateret. Jeg var med til en workshop i glaskunst.

Et stort bord fyldt med muligheder.

Og det var rigtig, rigtig sjovt. Ikke spor svært, for alt var veltilrettelagt af Frk. Solskin Glas, også kendt som Henriette von Essen, og Maja Møller, Vasehus Glasværksted.

Man vælger, hvad man vil lave, vælger glasstykker i forskellige former og farver til projektet, og så går man ellers i gang. De små stykker glas skal limes fast på de valgte underlag, brændingen tager Henriette og Maja sig af efterfølgende.

Små skarpe glasstykker klar til brænding.

Jeg valgte at lave en lanterne. Med to sider dekoreret med glasblomster og to sider med en stregtegning af et mælkebøttefrø.

Heldigvis var der skabeloner, man kunne tegne efter – jeg er en knold til at tegne…

Om nogle dage får jeg en SMS fra Henriette om, at jeg kan komme og hente den færdige lanterne. Jeg glæder mig til at se den, for ret ubeskedent tror jeg, den bliver flot.

Der var mange familier med børn. Børnene lavede huse og blomster – og snegle, sommerfugle, ugler og katte. Der var mange, fine projekter, der sagtens kunne laves af små fingre.

Det dejlige ved den slags workshops er, at man selv vælger det hele – også stil og niveau – og man betaler kun for det, man laver.

Hvis du går og tænker på, hvad du mon kunne finde på at lave med børn eller børnebørn på en regnvejrsdag i sommerferien – som både du og børnene får noget ud af – er sådan et par timer ved den gamle papfabrik i Bruunshåb et godt bud. Workshoppen er åben i denne uge til og med fredag.

Omgivelserne er forrygende smukke – også i regnvejr.

Bruunshåb Gl. Papfabrik er i øvrigt nu et arbejdende museum, hvor man kan få et indblik i, hvordan produktionen foregik i gamle dage og op til nu – de producerer stadig. Desværre var der ikke åbent i lørdags, for det ville jeg gerne have set.

Om sådan en glasworkshop kan jeg kun sige: Prøv det! Det var rigtig sjovt. og som sagt er det ikke spor svært at lave noget, der faktisk bliver pænt.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Workshop med glaskunst”

 1. Ih, hvor ser det sjovt ud. Og så fine ting, man kan lave som voksen.
  Vi har også glasaktiviteter for børn ovre på vores Glasmuseum, men jeg har vist egentlig altid bare troet, at de kunne støbe et aftryk af deres hånd o.l. Måske jeg skal kigge nærmere på det, inden børnebørnene kommer i august.
  Det bliver spændende at se dit resultat – du viser vel et foto af lanternen?
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Jeg viser den helt bestemt 🙂 Det er da en god ide at se, hvad Glasmuseet har af muligheder til både dig og børnebørnene. Lidt glaspynt i haven skader ikke. Det her var i hvert fald sjovt, og man kan nå rigtig meget på et par timer.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: