Forår i fuldt flor i Tivoli Friheden

I fredags lovede jeg at vise billeder fra det blomstrende Tivoli Friheden, hvor Claus Dalby har stået for forårsbeplantningen. Mere end 100.000 blomsterløg…

I dag er vejret blevet så godt, at du sikkert slet ikke har tid eller lyst til at se på telefonen/tabletten/computeren. Men måske i aften, hvor du sidder med ømme muskler fra dagens havearbejde?

Især ved området ved søen, det der kaldes ‘mellem broerne’, stod alt i fuldt flor.

De nyudsprungne pilegrene, alle narcisserne og tulipaner i de skønneste nuancer af gul og hvid. Jeg har taget en lille video af det, du kan se her.

Der var bede med hvid, rosa, lilla farveholdning.

Og bede med varme farver.

Ved hovedindgangen er blomsterkummerne fyldt med planter, hvor farvevalget er inspireret af hovedindgangens kulørte harlekintern.

Andre steder møder man stille poesi.

Hen over foråret vil mere og mere springe ud, og det ene hold blomster vil afløse det andet. Det er virkelig en fest for øjnene.

Normalt er jeg slet ikke et Tivoli-menneske. Larmen, de mange mennesker, de halsbrækkende ‘forlystelser’. Nej tak.

Med blomsterne får parken også fat i et publikum som mig. Og i Friheden er der også oaser af fred, hvor man kan gå mellem blomster, lytte til springvandenes rislen og søens pludren mod bredden og kigge op på den nyudsprungne bøgeskov.

Friheden ligger dejligt der, hvor den gør. Kommer du en weekend i maj, kan du møde Claus Dalby og høre hans foredrag om, hvordan forårshaven blev til, om planterne og om arbejdet med at skabe Forår i fuldt flor. Tiderne kan du se på Tivoli Frihedens website.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Forår i fuldt flor i Tivoli Friheden”

 1. Det var en rigtig god dag. Vejret spillede og der var masser af smukhed.
  Via smukke konstellationer, foredrag og fede have fif.
  Skønt at se jer igen. Der går så længe mellem.

  Klem og god aften

  Charlotte

  Like

  1. Det var også skønt at se dig igen, Charlotte. Jeg tror, vi må til at tænke lidt mere kreativt i stedet for at være afhængige af events for at ses. Kom og besøg os!
   Knus, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: