En tur ned til bækken og op på bakken

Vil du med en tur ud i vintervejret? Snebyger og frostklar sol skifter derude, og det er koldt, men dejligt. Bækken – Borum Møllebæk – løber klar og kold gennem engen.

Den fryser ikke lige til, for den er både dyb og sine steder også ret bred. Og der er fart på vandet. Men engen er frosset, så man kan gå helt ned til vandet uden at synke i mellem tuerne.

Bækken følger sit eget hovede og laver nye slyngninger, som det passer den. Niveauforskelle klares med små, brusende vandfald, og dråberne fra bruset fryser til is, der sætter sig,

Billede fra den 2. februar.

og som efterhånden vokser sammen til en plade af is over vandfaldet.

Billede fra i dag.

Åbningen snævres mere og mere ind, og bag vandfaldet danner vandet, der ikke kan komme igennem hurtigt nok, en ny sø, der kan blive til en ny bugtning, når vandet igen finder sine egne veje. For videre vil det. Gennem bækken, ud i åen og videre ud til havet.

Turen fra bækken og helt op til toppen af bakken er lang og stejl. Den veksler mellem 10 og 20% stigning over det meste af en kilometer.

Man starter helt nede ved den lille bro over bækken, puster ud på det lille plateau, hvor vores hus ligger, og fortsætter opad og opad.

Til sidst kommer man op i lyset med udsigt til Borum Eshøj plateauet. Der er højt til himmelen, og lyset bremses ikke af noget som helst. Det er skarpt og klart.

Hvor er det dog smukt med det vintervejr. Frosten måtte for min skyld gerne vare måneden ud og først begynde at tø på den første forårsdag.

Nu sner det igen…

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “En tur ned til bækken og op på bakken”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: