En eventyrlig eftermiddag i Tivoli Friheden

I går var jeg inviteret til et arrangement i Tivoli Friheden af Visit Aarhus. Det var et netværksarrangement for og med aktører i møde- og konferenceverdenen i Aarhus. Og det var et godt og inspirerende arrangement med fokus på, hvordan man alligevel godt kan holde noget udenfor hjemmekontoret i coronatider.

Men… det er ikke det faglige, jeg vil fortælle om. Det er det eventyrlige. For Tivoli Frihedens jul er eventyrlig.

Da vi kom ud fra den store sal, var klokken ved at være fem, og det var næsten helt mørkt.

Og mørket dannede baggrund for tusinder og atter tusinder glitrende lys. Lys og lys og lys alle vegne. Blåt frostlys, varmt hvidt lys – lys alle vegne.

På øen i Svanesøen er det i år eventyret Nøddeknækkeren, der er bygget op i lys.

Fortryllende – nok især for børn med al den kulørte hurlumhej og de mange detaljer – og rigtig flot lavet.

På den anden sø, der hvor man kan sejle rundt i de små både, var der ren romantik. På vandet svævede en kæmpe julekugle. Vandet var spejlblankt, og kuglen spejlede sig i det stille vand.

Damp stiger ud fra kuglens midte som mosekonebryg…

Jeg stod helt alene der i mørket og bare så og så og så. Tivoli Friheden var kun åbent for vores arrangement, og der var ikke andre i nærheden. Det er svært at beskrive den poetiske stilhed, der herskede i den sene og mørke eftermiddag, eller hvor fortryllende det var at gå rundt i lys i en lukket have. Ingen larmende forlystelser, ingen lugt af brændte mandler eller popkorn, kun lys og stilhed.

Mens jeg stod der og bare så, begyndte der at vælde damp ud fra kuglen, lysene glitrede i skiftevis sølv og guld, og kugler inden i kuglen lyste op i glitrende farver. Samtidig flød storslået, klassisk musik ud i mørket fra kuglens midte – det var som om, den åndede.

Her skifter kuglens farve til sølv…

Det var overvældende, og helt klart det smukkeste syn i haven – og det siger ikke så lidt.

To gyldne rådyr… de er enorme, men alligevel elegante.

Hvis du overhovedet har mulighed for det, anbefaler jeg en tur derind i adventstiden for at se de smukke lys. Der er også masser af gøgl for børn i form af julemænd og nisser – og en helt fritgående isbjørnefamilie.

I et af arrangementets oplæg fik vi at vide, at der er planlagt blomsterfestival igen i 2021. Og jeg har fra pålidelig kilde, at Claus Dalby står bag et forårsblomsterevent med tusinder af forårsblomstrende løg i maj måned. Faktisk så jeg beviser på det, før det blev mørkt.

Her er hundreder af løg af kæmpe prydløg på vej i jorden. Gartnerne har travlt.

Der vil derfor også være masser af skønhed i Tivoli Friheden til næste år. Er det ikke godt at vide? Gik du glip af indlæggene fra Frihedens blomsterfestival, kan du se det første indlæg her. Resten følger lige efter.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: