Fødselsdagshygge og god mad i Rote Strasse

Næsten alle byer har ‘det der kvarter’, hvor der bare er mere hyggeligt. Det er smukkere restaureret, der er spændende og anderledes forretninger, og der er masser af cafeer og restauranter.

Sådan et kvarter er området omkring Rote Strasse i Flensborg, og der var vi i går, da vi fejrede min fødselsdag med en lille tur til Flensburg.

Vi brugte lidt tid på at kigge vinduer i de små butikker. Kunsthåndværk, lækkert (og dyrt) tøj og meget mere. Har du nogensinde før set en strikket blåmejse? Jeg har ikke, og det kribler i fingrene for at prøve at lave sådan en.

Jeg turde nu ikke binde an med en kompliceret strikkeopskrift på tysk…

Man kan virkelig bruge lang tid på at snuse rundt i de små gårde.

Sidst vi var i Flensborg skrev jeg, at vi fik rigtig kedelig mad til frokost, men at der da heldigvis ikke var ret meget af det. Det er jo ikke just den bedste anbefaling. Jeg skrev ikke hvor, for jeg ville ikke hænge restauranten ud. De kan jo have haft en dårlig dag.

Denne gang var det anderledes. Vi vendte tilbage til et sted, vi har været før.

Die Weinstube, hvor de gamle bindingsværksvægge er skæve, hvor gulvene er skæve, hvor udsmykningen er lidt skæv, og hvor de laver de lækreste Flammkuchen – både traditionelle Alsace Flammkuchen og med inspiration fra mange af verdens lande. Vi valgte en italiener.

Die Weinstube ligger også inde i en af de hyggelige gårde i Rote Strasse.

Et kig op mod Die Weinstube fra gården

Du må kigge forbi Rote Strasse, når du næste gang bevæger dig syd for grænsen. Og det kan du roligt gøre. I Flensburg er Corona alle vegne i bybilledet. Alle bruger mundbind, og der er gjort rigtig meget ud af afstand på restauranterne. Men det kan sagtens være hyggeligt alligevel.

Jeg købte et fint, formsyet mundbind med prikker i en butik på gågaden. Tyskerne har brugt mundbind så længe, at der er gået mode i det. Jeg så en med et mundbind med kattesnude og knurhår – sådan et ønsker jeg mig næste gang. For det må da godt være lidt sjovt, ikke?

God torsdag.

Nå ja – hvis du skulle spørge? Vejret var naturligvis fint lige fra morgenstunden – en eller anden har nok været artig i det forløbne år 🙂

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Fødselsdagshygge og god mad i Rote Strasse”

 1. Forsinket, men hjerteligt tillykke med fødselsdagen.🌹🌹🌹
  Ja Flensborg byder i sandhed på mange sjove og spændende steder. Mon I har været på Kirkegården og hilst på Istedløven? Rote Strasse er også det sted hvor jeg tager mine gæster med hen, afsindigt hyggeligt. Især til julemarked….men det må vi nok forsage i år!😢

  Like

  1. Hej Birte,
   Tak! Nej, vi har ikke hilst på Istedløven. Vi har som regel et lidt stramt program, når vi tager på tur, for er hundene ikke med, skal vi være hjemme inden deres spisetid. De bliver luftet af vores søde naboer, men fodring er dagens højdepunkter, og de må helst ikke være alt for forsinkede 🙂 Vi nåede det lige, før de lukkede igen. Uh, hvor jeg afskyr lukkede grænser.

   Like

 2. Også tillykke herfra. Hvor hyggeligt. Det er dejligt at lære nye steder at kende i Flensburg. Rote Strasse lyder til at være et besøg værd.

  Like

  1. Stort tillykke med fødselsdagen. Det lyder som om, I havde en god tur til Flensborg. Det er en rigtig hyggelig by. Det er desværre længe siden, jeg har været der, og nu ser det heller ikke ud til, at det kommer til at ske foreløbigt.

   Mange hilsener
   Anette

   Like

   1. Tak, Anette 🙂 Nej, det er trist, at der igen er lukket ned. Jeg har svært ved at forestille mig, at det er nemmere at få corona i Flensburg end i Aarhus, så…. men sådan er det. Håber på normalisering af verden – snart!
    Mange hilsener, Karen

    Like

 3. Tillykke med fødselsdagen. Sikke en dejlig tur I har haft. De små træer ser smukke ud i gårdhaven, jeg tror det er japansk acer.
  Mange lykønkninger fra det høje nord. Kaalat

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: