Fyn er fin

Bloggens – og vores – lille ferierejse var såmænd bare en tur til Fyn. Til Løgismose Strand. Cirka to timers kørsel hjemmefra.

Det er ikke vildt langt væk  og heller ikke så eksotisk, men det var rigtig dejligt. Man behøver ikke rejse langt for at opleve noget, der er helt anderledes end det derhjemme.Vi har været i Løgismose før for nogle år siden med vores gamle hund Christie, da hun efterhånden var blevet for gammel til at komme i pension, og vi kunne huske, der var rigtig gode muligheder for at gå lange ture i det varierede landskab (og for at svømmetræne hundene, så de kunne være klar til andejagten, tænkte husbonden.)

Landskabet omkring Løgismose er helt vidunderligt. Især i solskin.

Man kan gå langs vandet ad en vandresti, der følger kysten, og som af og til slynger sig ind i landet.

Tænk at bo i et hus som det her, vi gik forbi. I må gerne beholde de moderne huse, for et gammeldags murstenshus med smukke proportioner som det her er da smukt.  Og så med udsigt ud over bugten. Slet ikke så ringe, vel?

Vi bor bestemt smukt selv, men det der med udsigt til vand…. især til vand med land på den anden side. Det er som om, det indrammer billedet.

Vejret startede med at være dejligt – om end blæsende, og vi udnyttede det fuldt ud. Vi gik ture, vi sad ude i næsten læ, og husbonden var i vandet med hundene, mens jeg hyggede mig med en bog.

Så slog det om, vinden hylede og fik linerne på bådene på bådpladsen til at smælde,

mens tunge skyer drev ind over land. Med driver af meget våd regn. Det er den anden side af det med at bo tæt ved vandet…

Flot og dramatisk vejr – men ikke særlig godt. Planerne havde også omfattet et besøg i Sanderumgårds Romantiske Have, hvor hunde er velkomne i snor. Det blev ikke til noget, for det regnede så meget, at det ville have været en særdeles begrænset fornøjelse.

Men på trods af manglende havebesøg og styrtregn, var det en rigtig god lille ferie for os alle fire. Vi fik testet at have to hunde med på camping, og det var en ubetinget succes. Som de da hyggede sig. Nu tør vi godt tage dem med lidt længere væk en anden gang.

Og som souvenir fik jeg plukket et stort bundt tagrør, der nu står og ser flotte ud i stuen. Det er så hyggeligt at have ‘noget’ med hjem.

Selvom det kun var et par timers kørsel hjemmefra, føltes det faktisk som en rigtig ferie.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Fyn er fin”

 1. Det lyder dejligt! Men ærgerligt, at I ikke fik set Sanderumgaards romantiske have. Jeg er sikker på, at I vil elske den, når I engang ser den. Måske kan vi mødes derovre engang og gå en tur og finde et sted at spise frokost sammen. En smuk sommerdag … (Hm … det er vist lidt tidligt at længes efter sommer 😉 ).
  Kh Nana

  Like

  1. Det lyder som en rigtig god ide! Og det er aldrig for tidligt at glæde sig. Det kan godt være for tidligt at bekymre sig, men aldrig for tidligt til at glæde sig.
   Vi havde jo også planer om at tage campingvognen med over til jer i år – men så kom den elendige corona…. Det må vi også udskyde – og glæde os til 🙂
   Kh, Karen

   Like

   1. Jeg er så træt af den corona! – Selv om jeg er super privilegeret at bo ude på landet med masser af plads omkring mig. Men du har ret: Det er aldrig for tidligt at glæde sig, og jeg vil glæde mig til, at coronaen lægger sig!

    Liked by 1 person

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: