Lynsyltede squash

I dag er der opskrift på lynsyltede squash i skiver med løg, chili, korianderfrø og peberkorn.

Vi har altså rigtig mange squash i år, og man skal være hurtig for at fange dem, før de bliver for store. Derfor spiser vi squash morgen, middag og aften, og det kræver altså en vis bredde i repertoiret, hvis man ikke skal nå at blive godt træt af squash… De syltede her er en velkommen tilføjelse til opskriftsamlingen.

Man skal bruge:
1 to-liters sylteglas
800 g squash i skiver
2 mellemstore løg
2,5 dl eddike
2,5 dl vand
2,5 dl sukker
2 tsk salt
2 tsk peberkorn
2 tsk korianderfrø
1 tsk chiliflager

Skær squashen i skiver. Med kerner, hvis det er en tynd squash med små kerner, og uden kerner, hvis squashen er blevet lige til den store side og har fået grove kerner.

Skær løget i ringe. Bland løgringene med squashskiverne og kom det hele over i et stort sylteglas.

Giv vand, peberkorn, korianderfrø, sukker, salt og eddike et opkog. Bland chiliflagerne i og hæld den varme syltelage over squashene. Sådan. Det var det. Lad glasset køle af til stuetemperatur og kom det derefter i køleskabet.

De syltede squash kan spises efter nogle timer, men de bliver kun bedre af at trække et par dage. De kan opbevares på køl i et par uger uden problemer – måske også længere.

Smager rigtig godt i sandwich, som lidt ekstra pift i en salat, i burgere eller som tilbehør til stegt kød af enhver slags.

Efterhånden har jeg en lang række opskrifter med squash. Det kommer der af at have haft overflod hver sensommer i 15 år… I morgen vil jeg opdatere indlægget med opskrifter med squash, så der er en samlet oversigt. Jeg er næppe den eneste, der har brug for mange opskrifter lige nu.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Lynsyltede squash”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: