I ly for regnen i drivhuset

Når man vågner en morgen midt i ferien og hører, at det drypper vedholdende, kan man godt tænke øv-tanker. Men.. vi var jo advarede, og heldigvis er der flere gode steder at søge ly for regnen.

Drivhuset for eksempel. Der er så hyggeligt derinde.

Tomater og chili har fået den lyse side til deres rådighed, og langs siderne ind mod skrænten og bagud står prydplanter og pynt. Planterne har det rigtig godt derinde. De søde kartoffelplanter har fået store krukker, og de vokser og vokser. Dem i drivhuset har det bedst. Dem udenfor har musene lidt en svaghed for… men det siges også, at bladene på sød kartoffel er en delikatesse i Asien. Lynstegt med hvidløg.

De store dipladenia blomstrer lystigt,

og deres lange stængler snor sig efterhånden om espalieret på bagvæggen præcis som planlagt. Der er blomsterknopper på vej – det bliver vildt flot.

På reolen er farverne stadig de sølvgrå, som jeg holder så meget af.

De fleste af de grå er ellers flyttet ud i haven, men enkelte bliver inde i drivhuset. Det viste sig, at sneglene var helt pjattede med dem, og glade snegle er bare ikke nogen god ting. Jeg har indrettet en hospitalsafdeling til ofrene for snegleglæden. Håber, de når at vokse til igen.

Der er masser at nippe, studse, feje og sortere i drivhuset. Det er selv-rodende, og jeg kan bruge lang tid derinde. Når jeg er færdig med at rydde op for denne gang, beundre blomsterne og nippe sideskud af tomaterne, er regnen sikkert holdt op.

Og gæt, hvem der også har søgt ly for regnen? Jeps. En ægte elverpige.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “I ly for regnen i drivhuset”

  1. De blomster som du har i lyserød og hvid har jeg en på en øst væg på altanen. Og hold op hvor er den flittig til at blomster og sno sig opad væggen. Den har så mange blomster og bliver daglig beunderet så er ikke sidste gang jeg har den.
    Nu er der nogle der siger de tror den kan overvintrer inde når den tid kommer, er det noget du har prøvet. Ville være sjovt hvis den kan blive en af dem man har i mange år fordi den er så smuk.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: