Troldhassel version 2.0

Jeg har længe drømt om, at få vores troldhassel opstammet. Om sommeren var den jo bare en stor, mørk klump i haven. I går gik vi til den med ørnenæb, sav og beslutsomhed.

Nu kan man se de skulpturelle stammer – det pyntede, og det lettede.

Men helt nemt skulle det selvfølgelig ikke være. Det er er der aldrig noget, der er, når naturen er involveret. Den giver kamp til stregen. Især når man prøver at skære et lille hjørne af den ud til have.

Man skulle vel forvente, at der inde i det dybe mørke under sådan en stor, grøn klump ville være bar jord? Det var der ikke. Der var skvalderkål, var der. Velvoksne skvalderkål. Mange skvalderkål.

Der var til gengæld også to store bispehuer, som blev plantet dengang, troldhasselen blev plantet. For 15 år siden.

De har overlevet så længe derinde i mørket, og det er da bemærkelsesværdigt.

Nu har jeg ryddet skvalderkålen væk, og jeg har været en tur i plantecenter efter flere bispehuer, så de kan danne en fodpose til den store busk, der nu er blevet til et lille træ.

Det pyntede virkelig.

Nu regner det, som det da også var forudsagt til i dag. Efter gårsdagens og formiddagens voldsomme kamp mod skvalderkål, vinca og andet gøjemøj, samt georginelægning er det nok ok at tage en lille slapper her i eftermiddag. Måske en kop te og et kapitel? Så vi kan gå på med krum hals igen i morgen. Måske er regnvejret bestilt, så ryg, arme og ben kan få lov at hele?

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Troldhassel version 2.0”

 1. Hej Karen
  Hvilken utroligt smuk stamme I fik ud af det. Det var godt, at I ikke fældede den.
  Det lyder, som om I får rigtig regn. Her lover de kun 6 mm, men jeg håber sandelig, det holder, for det er bedre end ingenting, selv om det næsten er… ingenting.
  Go’ pause.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Vi ville nu ikke have fældet den under nogen omstændigheder, for den er så flot om vinteren. Men nu har vi glæde af den om sommeren også, og i morgen skal der plantes fodpose – og flyttes nogle kæmpestenbræk 🙂
   Det regner stabilt her og har gjort det siden lige over middag – der skulle kunne komme 12 mm, og det ville være dejligt.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: