Pludselig blev det mørkt

Sådan ved 17 tiden – Maggie, der tumlede lidt med sin rebknude, mig i gang med at kigge opskrifter ved køkkenbordet, Rosie ved siden af med et sugende blik mod køkkenbordet og husbonden ude i fyrrummet. Ingen tænkte på, at det pludselig kunne blive mørkt. Helt mørkt. Og helt stille.

Ingen summen fra køleskabet. Ingen hvæsen fra emhætten. Helt fravær af alle de lyde, vi er så vant til, at vi ikke lægger mærke til dem. Strømafbrydelse.

Ikke bare her i huset eller her i byen, men i hele området. Totalt mørkt. Husbonden greb pandelampen og skænkede os et glas vin. Det kunne vi jo lige så godt, mente han. Jeg var helt enig.

Imens tændte jeg stearinlys over det hele.

Det var faktisk ret hyggeligt. Især kunne det være hyggeligt, fordi vi havde fået en sms fra elselskabet om, at strømafbrydelsen ville være repareret ved 18.30 tiden. Mobilen virkede endnu, og den var der masser af strøm på. Det var altså ikke Putin, iranerne eller andre slyngler, der havde taget vores strøm. Der ville ikke blive krig, fryserne ville ikke tø op, og der var ingen grund til bekymring overhovedet.

Efter en lille times tid, kom strømmen igen, og livet fortsatte fra der, hvor det slap. Hundene fik deres mad, køleskabet summede, og emhætten hvæsede.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Pludselig blev det mørkt”

 1. Det var nærmest en helt hyggelig afbrydelse.
  Jeg har prøvet at strømmen gik juleaften midt i maden. Og ingen trøstende sms dengang. Heldigvis var det meste færdigt, så vi droppede saucen, spiste kold rødkål og næsten kogte kartofler. Pyt.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Enhver lejlighed til spontan hygge skal gribes med kyshånd.
   I gamle dage skete det tit, at strømmen gik juleaften. Det var alle de ovne, der blev tændt på samme tid. Propperne sprang på elværket. Jeg tænker, at det samme vil ske nu, hvis der kommer lige så mange små, lydløst snigende elbiler, som de håber 😀
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: