Det roder stadig

Du kender det sikkert. Man har et projekt. Et tilsyneladende overkommeligt projekt. Man har også en plan. Det kommer til at gå snildt! Det er bare det og det og det, der skal gøres, og så er man færdig og kan sætte kurs mod sofaen. Vupti. Det var det.

Eller hvad? Det roder nemlig stadig. Hvis der ikke var andet, vi skulle lave end at male, ville vi nok have været færdige for lang tid siden. Men det er der. Masser af andre ting.

Først var der alt det med køkkenet. Den ny bordplade, vask og vandhane, håndværkere og husbondens dygtige gør-det-selv arbejde.

I morgen skal køerne hentes, så de skal fanges ind i dag. Det tager også lang tid. Husbonden er derude nu for at gøre fangfolden klar. Vi beder til, at vejret holder tørt, så vognmanden kan bakke bilen ind denne gang.

I går var husbonden og Rosie på jagt – det har været planlagt siden sidste år, så det kunne heller ikke springes over. Der var også noget næsten hver aften i sidste uge. Og så er der alt det løse – tøjvask og rengøring for eksempel. Det kan man heller ikke springe over.

I morgen er det allerede mandag, hvor arbejdet igen kalder. Det er sådan projekter trækker ud. Du kender det sikkert.

Men alligevel sker der noget hele tiden. Her anes lidt af den nu hvide kommode. Malet med tre gange kalkmaling og voksbehandlet.

Den grå farve er malet færdig på væggene mod syd og vest. Og de to blå vægge er ‘i proces’, som det hedder. Der anes lidt våd, blå maling til venstre i billedet. Det bliver godt.

På tirsdag skulle vi kunne rykke møblerne på plads, og der kører jeg i Ikea efter de nye, hvide sengeborde, de lette, flagrende gardiner og en ny kurvelampe.  Resten af aftenen går nok med at samle møbler… Det tager også altid længere tid, end man tror.

Men til næste weekend – den første adventsweekend burde vi være helt og aldeles færdige og kunne sidde stille i stuen i mørkningen, mens adventskransens første lys brænder.

Hvis da ellers alt går godt… og det gør det nok.

God søndag aften.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Det roder stadig”

 1. Hold da op I ligger ikke på den lade side. Men hvor er det godt alt det I får gjort. Og det er godt, I nok er klar til næste weekend, og kan nyde det første lys i din fine krans.
  Sov godt kære Karen ❤️

  Knus, Lone

  Like

  1. Tak, søde Lone – der er jo bare så meget, der skal gøres, og så må man jo prøve at nå det 🙂
   Men der skal være tid til adventshygge. Ellers bliver man da helt flad i sjælen.
   Knus, Karen

   Like

 2. Først tillykke med vand i køkkenet, nyt blandingsbatteri og bordplade, hvor er det altså godt, selvom det ikke var sådan helt planlagt.
  Det er sjovt når man går i gang med at rode inde, med maling mm, så skal man pludseligt en masse andet samtidig, eller også kommer der uventede gæster, eller også bliver det pludseligt tydeligt hvad der, altid, sker i hverdagene;-)
  Jeg bliver som Leila også helt forpustet af at læse dit indlæg, og sidder og hepper sammen med Lisbeth på at i har maling nok, smiler.
  Hvor bliver det godt når i er færdige, glæder mig til du viser.
  God mandag
  Knus fra Anette

  Like

  1. Jeg tror, du har ret i, at det bare pludseligt bliver tydeligt, hvor meget der sker i hverdagene. Man tænker måske ikke så meget over det, men der sker jo noget hele tiden, og jeg kan ikke huske en dag, hvor der ikke er noget, der skal ordnes – eller noget, man skal til. Det skulle måske lige være 1. januar… 🙂
   Knus, Karen

   Like

 3. Pyh jeg bliver helt forpustet af at læse om alle jeres gøremål. Håber at alt går efter planen, så i kan få lidt ro på. Det biver dejig for jernår soveværelset er færdig. God arbejdslyst

  Like

  1. Tak, Leila. Jeg glæder mig vildt til, vi er færdige og jeg kan begynde at julepynte. Det ser rigtig godt ud, alt det I har lavet, og her er der ikke så meget som en eneste stump gran endnu 🙂

   Like

 4. Tiden går nogen gange med ingenting. Føles det. Man aser og maser, men kommer ingen vegne.
  Men det gør I, kan jeg se. Kommoden er helt silkemat, ikke? Det ser smukt ud.
  Jeg krydser fingre for tørvejr, jagtlykke i både mark og IKEA, samt tilstrækkelig maling ;-)))
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Det er ikke svært at få tiden til at gå, da… 🙂 Jo, kommoden er helt silkemat, og jeg er vild med den. Planen om at male reolen gik til gengæld ikke så godt. Kalken i malingen opløste lakken, og den mahognifarvede bejdse trængte igennem. Så der skal også en ny reol med fra Ikea…
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: