Sensommerbesøg i Bruuns Have

Det her bliver et indlæg med mange billeder. Rigtig mange billeder. For hvordan kan jeg ellers videregive bare nogle af alle de mange, smukke indtryk fra Bruuns Have?

Efterhånden har jeg været i haven på alle årstider, og der er altid lige vidunderligt. Også sensommerhaven er overvældende, og en slentretur igennem havens rum er opløftende for sjælen.Jeg har været ude og vise billedet her til mine egne violfrøstjerner, så de ved, hvad de har at leve op til…

Det er som om, der i Bruuns Have er flere blomster end andre steder – de er højere og større,

og der er flere sommerfugle i dem.

Jeg har spekuleret over – hvad er det helt præcis, der gør Bruuns Have til sådan et fortryllende sted? Kan man sætte fingeren på det? Noget husbonden sagde, fik mig til at komme svaret en smule nærmere. Han sagde, at haven er som en slotshave. Det er den også. Men den er også intim og hyggelig, med lys og skygge og stort og småt. Den er tæt,

og der er vide udsyn.

Haven er fuld af kontraster, der spiller op til hinanden, kompletterer hinanden – og leger med hinanden.

I haven kommer man til formelle, elegante anlæg – ‘slotshaven’ –

og til cottagehaven med de rustikke højbede af sveller og det yndige lille hyggeskur bygget af genbrugsguld.

Det store, elegante orangeri

og det gamle, hyggelige driver-hus.

Man overraskes igen og igen, trækker på smilebåndet hist og her og imponeres af hittepåsomheden.

Det er en sikker hånd, der står bag indretningen af havens mange store og små rum. En sikker hånd, der ikke er bange for at eksperimentere, men som også elsker og mestrer de traditionelle havedyder. En hånd, der kan trylle med detaljerige opstillinger af mange, små ting.

Men som også kan finde glæde i det stramme design.

Haven er inspirerende på rigtig mange måder og niveauer fra småt til stort. Tak for det siger jeg på vegne af mig selv og alle weekendens andre havegæster. Jeg glæder mig allerede til at komme igen – og til at få besøg af jer i efteråret.

Vil du se det hele i virkeligheden (jeg har kun vist lidt, selvom jeg tog nok 100 billeder, der faktisk alle er værd at kigge på), er haven åben igen i næste weekend. Begge dage fra 10-17.

Adressen er:
Egebjergvej 32, Vridsted, 7800 Skive

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

16 kommentarer til “Sensommerbesøg i Bruuns Have”

 1. Kære søde rare Karen, jeg rødmer helt, du er rigtig god til at beskrive ting og du er ikke nærig med suberlativer 😊. Tak for de skønne billeder og ord, glæder mig til at vi ses igen, hvor der er tid til at snakke 😘, kh Margit

  Like

  1. Kære, søde Margit 🙂 Hvis man ikke måtte bruge tillægsord – eller superlativer – havde den gode sproggud vel ikke opfundet dem, vel? Og som jeg før har sagt – jeg lyver ikke på bloggen. Der er ikke et usandt ord, og jeres have er en fornøjelse at besøge. Glæder mig også til at se jer igen – og have tid til at snakke rigtigt.
   Kh, Karen

   Like

 2. Flot have og du beskriver den virkelig godt, selvom jeg ikke har været der i virkeligheden.
  De violfrøstjerner er godt nok imponerende:-)

  Like

  1. – heei, så lykkedes det mig at lægge kommentar hos dig, det havde jeg ellers næsten opgivet. Hvis du vidste hvor mange gange jeg har prøvet det 🙂

   Like

 3. He-he, jeg tænker at jeres violfrøstjerner nok skal tage sig sammen efter de har set det billede 🙂
  Den have ser fortryllende ud! Vi går i disse dage og forsøger at slippe drømmen om en stor have og i stedet bare være glade for vores eng , men dette indlæg hjælper altså ikke …
  Kh Nana

  Like

  1. En have skal også passe til ens formåen 🙂 Både fysisk og pekuniært… Men dejlig er den, og ens egen have bliver lidt bleg i sammenligning. Derfor skal man heller ikke sammenligne, men bare nyde 🙂
   Kh, Karen

   Liked by 1 person

 4. Hvor var det et smukt smukt indlæg Karen, jeg har sjældent læst og kigget på noget mere sanseligt…..sidder og tænker, og kan ikke komme på, du tog mig med i følelserne, hvor var det rart!
  Jeg har set Margit og Leans have for nogle år siden, jeg må se om det kan komme til at passe ind i weekende, for der er sket meget siden jeg var der sidst.
  Tak for turen og billederne og FØLELSEN!

  Like

 5. Hej Karen. Billeder af en skøn have, men du er nu også eminent til at give dem de rigtige ord med på vejen 🙂 Ærgerligt, at der er så langt til Skive 🙂 kh Jette

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: