Glædelig påske

Det er ligesom til jul. I december ønsker man folk en god jul indtil 1. juledag, hvor man ønsker dem en glædelig jul. I påsken ønsker man først folk en god påske, og i dag hedder det så glædelig påske.

Det vil jeg gerne ønske alle jer søde læsere med en lille, glad påskesalme, der nærmest bobler af forår. Som bækken i engen,

som fuglesangen og de bristende knopper på buske og træer. Man kan næsten høre det hele gro. Forår og påske hører sammen.

Som forårssolen morgenrød
stod Jesus op af jordens skød
med liv og lys tillige;
derfor, så længe verden står,
nu efter vinter kommer vår
livsalig i Guds rige.

Som fuglekor i mark og lund
lovsynger vår i allen stund
med deres toner søde,
så alle tunger, trindt om land,
lovsynge dødens overmand
i påske-morgenrøde.

Som blomster alle står i flor,
som skoven grønnes, kornet gror
ved vårens kræfter milde,
så blomstrer alt i Jesu navn
og bærer frugt til folkegavn,
som årle, så og silde.

En glad salme med en glad melodi  (du kan høre den her, hvis du ikke kender den) og et stort ønske om en dejlig og glædelig påske herfra.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Glædelig påske”

 1. Tak og i lige måde – selv om påsken jo er ovre. Men toner og smukke blomster og mange ord klinger stadig med. Noget af min tirsdag går med at få læst lidt af det, jeg ikke nåede i påsken – jeg glæder mig altid over dine fine indlæg. kh Jette

  Like

  1. Påsken er en dejlig tid – men en travl tid for dig 🙂 Der var en gang en præst, der fortalte mig, at til kirkekaffen søndag før påske, stod alle og snakkede om påskeferien og så var der en, der spurgte ham, hvad han skulle lave i påsken 😀 Lidt dumt spørgsmål?
   Kh, Karen

   Like

 2. Det er sjovt, for det med glædelig jul/påske på juledag/påskedag er først noget jeg har mødt i min mands familie. I mit hjem er god og glædelig blevet brugt i flæng. Men det er en ting jeg har taget til mig, for det giver i den grad mening for mig, så sådan er det også hos os. Vi er på vej til påskegudstjeneste – jeg håber, vi skal synge den fine salme! Glædelig påske!

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: