En kurv – og tanker om dagliglivets små gøremål

Jeg hygger mig stadig med at lave håndarbejde/husflid i de endnu så mørke vinteraftener. Fra det fineste som sjalet til det groveste som kurven her.

Den er hæklet i stofgarn fundet i Netto til ingen penge.

Den er tyk og fast – kan sagtens rumme en god portion rundstykker på et smukt dækket morgenbord uden at folde sammen på midten.

Også denne gang er det med inspiration – ikke direkte mønster, men inspiration og teknikker – fra Tante Tråds hækleskole. Det er sjovt at udfordre sig selv lidt og prøve nye ting. Også når det gælder håndarbejde.

Der skulle noget af en hegnspæl til for at hækle den.

En hæklenål nummer 10, som jeg heldigvis havde i gemmerne, så jeg kunne komme i gang med det samme. Den er ikke ligefrem let at sidde med – man skal nærmest bruge hele armen og godt med albuerum.

Men resultatet blev godt, og det har ført til endnu en investering. En overkommelig en: Et nøgle båndgarn og en smart kunstlæderbund til endnu en kurv – helt klar til, at man kan hækle i hullerne og bygge endnu en kurv op omkring den. Den kurv bliver større og skal bruges til opbevaring. Den slags tilbehør giver altså et ekstra pift til nørklerierne, og skiltene med Handmade giver lige anledning til lidt diskret praleri.

For man må vel gerne være tilpas stolt over de ting, man laver, ikke? Hvis ikke, var de så tiden værd? Det gælder både arbejde, husarbejde, havearbejde og madlavning – ja faktisk alt det, man bruger tid på. Som grundholdning skal det være noget, man kan stå inde for, så man kan være stolt af veludført gerning – og glædes i processen.

Måske er det en luksusholdning – og måske ikke. For det gælder jo om at finde glæde i de daglige små ting. At gå op i det – og dermed få gode resultater. Og det gør man altså ikke, hvis man går til sagen med bøjet hovede og kun tænker på, hvornår man kan være færdig. Nogle gange skal man tvinge sig selv lidt – men det har man nok også godt af. Tænk på hende japaneren, der har gjort det til en sport at rydde op.

Skiltet, jeg fik i julegave for et par år siden, er en god reminder om netop det.

Så jeg vil glad gå videre med livets små og store ting – og altså også hækle videre. Og er jeg ikke færdig med alle mine projekter, når aftenerne bliver lyse igen?

Jamen, så trækker garn jo ikke skind, hvis det får lov at ligge stille i hele den lange, lyse havetid. Og man har noget at glæde sig til, når det bliver vintertid igen.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “En kurv – og tanker om dagliglivets små gøremål”

 1. Fantastisk smuk kurv, du har hæklet. Jeg kan ikke lide at strikke, men er glad for at hækle. Jeg ved bare ikke, hvad jeg skal lave, fordi jeg synes, at meget hækleri er uskønt. Dén kurv, må jeg prøve at efterligne – så godt jeg nu kan. Jeg må vist først i Netto.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Jeg var også helt solgt, da jeg første gang kom ind på Tante Tråds side. Der er kilometer imellem gammeldags hækleri og så hendes kreative og fine mønstre. Hun er min hækle-guru 🙂
   Kh, Karen

   Like

 2. Hvor er det dejligt at læse dit inlæg ,jeg kan let forholde mig til dine tanker. Jeg nyder også når jeg selv får fremstillet noget eller får ordnet et projekt i hus og have. Alle vil vist gerne vise frem hvad de kan lave, jeg holder mig ikke tilbage. Jeg er vild med din kurv og skiltet /mærket er bare super. Hygge herfra

  Like

  1. Jeg elsker at se dine billeder, Leila. Du er så knusende dygtig.
   Ja, de mærker gør lige noget særligt. Jeg har købt en pose med 5 i, så jeg er jo bare nødt til at lave fem ting, der skal mærker på, ikke? 😀
   Snevejrshygge herfra 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.