Håndarbejde i de lange vinteraftener

Som Pippi Langstrømpe siger: Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt. Ikke noget dårligt valgsprog at gå gennem livet med…

De lange, mørke vinteraftener er som skabt til nørkleri.

Jeg har hæklet et sjal – et virussjal, som de hedder – efter Tante Tråds opskrift. Af ét nøgle garn på omkring en kilometer med lange, fine farveskift fra mørk rosa over grå til sort.

Da jeg så sjalet på nettet, tænkte jeg, at det vist var lidt besværligt at lave. Men hvor var det flot. Og så viste det sig, at det bare var de samme fire omgange, man gentager igen og igen, og at det efter kort tid går helt automatisk.

Sjalet fik min mor i julegave, og nu er jeg i gang med at lave et til mig selv i blå nuancer.

Jeg bliver ved med at forundres over, at et garnnøgle og en lille jernpind med en krog på tilsammen kan blive til noget så fint. Måske er en hæklenål i virkeligheden en slags tryllestav?

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Håndarbejde i de lange vinteraftener”

  1. Tak 🙂 Det er nok derfor, håndarbejde aldrig dør helt. Der er perioder, hvor ‘man’ ikke strikker og hækler, og så kommer det igen overalt. I gamle dage var det en nødvendighed, nu er det en luksus – men en skøn en af slagsen.

   Like

 1. Super flot sjal….jeg har forsøgt mig med det mønster. Ved ikke lige hvad der gik galt, men det blev ikke rigtigt. Måske jeg skulle ta kampen op.

  Like

  1. Jeg synes, du skal tage kampen op. Når man er ovre de første otte omgange, kører det bare. Jeg printede vejledningen ud hos Tante Tråd, og så sad jeg lige så stille og roligt og fulgte den omgang for omgang, til koden knækkede, og det pludselig blev helt enkelt. Det kan du også sagtens gøre 🙂

   Like

 2. Hvor er de bare mega fine dine åsjal. Både det til din mor, og dit eget blå . Og ja jeg forundres også hvad man kan med en pind og noget garn 😉
  Det er fantastisk.
  Rigtig god aften

  Knus fra Lone

  Like

  1. Tak 🙂 Jeg fik aldrig hæklet dine små juletræer – det må jeg prøve til næste jul, for de var da så yndige. Også det rene garntrylleri. Der er stor glæde i at nørkle på den måde.
   Rigtig god weekend, søde Lone.
   Knus, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.