En tudse, der ikke er tudsegammel

Når man ikke selv passer sit drivhus, er det da godt, at andre gør det.

For drivhuset har været lidt forsømt. Ikke mindst, fordi det har været for varmt at gå og nusle derinde, og pasningen har bestået af et nogle daglige kander vand og så hurtigt, hurtigt, hurtigt ud igen.

Tomatplanterne – især de gule – var vokset til alle sider, og et par af de store stængler havde lagt sig ned. Jeg vovede mig derind i eftermiddagsheden og bandt dem op, fjernede skud fra bladhjørner og talte lidt med planterne.

Så hentede jeg endnu et par kander vand og gik i gang med at vande.

Under de lange skud stod der en bakke med forspirede mamelukærmer, jeg helt havde glemt. Tomaten havde forhindret dem i at spire i de yderste rum i spirebakken. Jeg sagde jo forsømt, ikke?

Ved de første strint af vand var der et lille hovede, der borede sig op af jorden, og to store, blanke øjne kiggede undersøgende op på mig, det store monster, der havde forstyrret dens dagsøvn.

Et lillebitte forhistorisk uhyre. Et tudsebarn. Måske fire centimeter lang.

Jeg undskyldte naturligvis høfligt. Det var ikke med vilje, den blev vækket med et lunkent brusebad. Det imponerede den ikke meget. Den kravlede over i plantesækken til de gule tomater og dukkede ind under plastickanten for at sove videre.

Det er nu ikke så tosset med en tudse i drivhuset. Måske er den afløseren for den store, tudsegamle tudse, der har været der i flere år, og som jeg ikke har set i år. Vi må hellere prøve at blive venner.

Rigtig god weekend!

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “En tudse, der ikke er tudsegammel”

 1. Kære Karen
  Den er da sød, og skønhed er øjnene, der ser. Det er i hvert fald super med en sneglejæger i drivhuset og haven. Vi har også en enkelt (eller to?), hvis den ellers er her endnu. Jeg har omlagt dens bed under magnoliaen, så den gode velkendte skygge er desværre væk et par år. Måske en mamelukærmebakke i et hjørne…!
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Det er så hyggeligt med en tudse i drivhuset, og en god ting ved det tørre vejr, er at sneglene stadig er så små, at de er en godbid for en sneglejæger. Jeg har tit haft overvintrende tudser i jordposerne i drivhuset 🙂
   Kh, Karen

   Like

 2. Hej Karen
  Du har altså sådan nogen små hyggelige historier😊Som man bliver i godt humør af ,og får lyst til at høre mere af.😊
  Hav en rigtig god weekend
  Kh Grethe

  Like

 3. Jeg mødte en stor tyk en i haven i dag. Vi fik os også en lille snak og så trissede den videre. Elsker tudser for de har sådan nogle kønne øjne.
  God weekend til dig.

  Like

Der er lukket for kommentarer.