Havens Dronning(ebusk)

Dronningebusken. Når den står på sit højeste, er der ingen tvivl om, at den fortjener sit navn.

Den er en sand dronning. Majestætisk i sit festskrud.

Vores dronningebusk var noget af det første, vi plantede, da vi begyndte at lave vildnisset om til have. Hver gang jeg ser på billederne fra den gang, gyser jeg. Det har været et stort arbejde at komme derfra

til her.

Men tilbage til dronningebusken.

Den er vokset fra lille pind-sesse til dronning i løbet af årene. Om vinteren står den med sine bare stammer med krøllet bark og punket pindefrisure. Bar forneden, ja. Man kunne klippe den, men det ville være synd. Dens overhængende vækst er dens natur, og sådan synes jeg, den ser mest rigtig ud.

Overhængende – og overvældende.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Havens Dronning(ebusk)”

 1. Den er jo helt fantastisk og utroligt flot, sikke et arbejde I har lagt i jeres have.
  Rigtig god dag, og hjerteligt tillykke til og med din mor.

  Kærlig hilsen
  Lone

  Like

 2. Det er et pragtfuld og imponerende Syn når et stort eksemplar står i fuld flor
  Elsker Dronningebuske

  Like

 3. Kære Karen
  Enig: Den overhængende vækst er noget af det smukkeste. Og de nederste ‘pinde’ kan give plads til andre lækkerier. Det var godt I plantede den. Dengang. (Sikken et arbejde)
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Der står selvsåede akelejer nu, og senere kommer hvide kongelys og til sidst den sene stormhat. Det var virkelig en drøj omgang at skrælle huset helt, få det bygget op igen og få anlagt have. Vi fik fældet otte store træer inde mellem bygningerne, hvor vi nu har blomsterhaven. Og al jorden var dækket af skvalderkål og selvsåede træer…
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: