Hjemmelavet taco sauce

Tag junk ud af junk food, og få food. Mad. Og endda mad med lige den der følelse af at skeje lidt ud. Man kan købe taco sauce – men man kan også lave det selv, og det er ikke spor besværligt.

Det har også sine fordele, at man ved, hvad der er i – og at man kan lave det, når man har lyst, uden at skulle ud og købe ind. For der skal faktisk ikke særligt eksotiske ting til for at få en helt autentisk og god taco sauce.

Man skal bruge:
1 dåse tomater i tern
1 lille hakket løg
3 fed hakket hvidløg
1 spsk spidskommen – ristet og stødt i morter
Chili efter smag og behov – chilipulver eller sambal oelek
2 spsk eddike  – pg det er vigtigt for smagen
1 tsk salt
Et nip sukker

Put alle ingredienserne i en lille gryde, kog dem i en 10 minutters tid, tag dem af blusset og blend dem. Sådan – jeg sagde jo, det var nemt, ikke?

Taco sauce kan man selvfølgelig bruge til tacos. Men også til andre southwestern opskrifter – for eksempel til de små, krydrede oksedeller i fad med tortillachips.

Dem får du opskriften på i morgen.

Tip: Der er lige det med spidskommen. Det lugter fælt, hvis man bruger det, man køber stødt. Af gammel armsved. Rister og støder du selv, dufter det eksotisk, skarpt og lækkert. Så gør det.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Hjemmelavet taco sauce”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: