Ris med koriander og lime

Ris kan godt være lidt kedelige. De er ikke meget andet end bærere af en anden smag. Det kan også være godt nok – ikke mindst, når de er krydret med en blanding af limesaft og frisk koriander.

Vi lavede sådan en portion til laks i går, og det var da lige før, jeg kunne nøjes med risene. Friske, duftende – rigtige forårsris.

Man skal bruge:
2 dl basmati ris
3 dl hønsebouillon
Et drys salt
1 bundt koriander – fra min grøntsagspusher på Ryhavevej
Saft fra 2 lime
2-3 spsk olivenolie

Kog risene i bouillonen med et lille drys salt. Blend koriander, limesaft og olie grundigt – gem nogle korianderblade til pynt. Når risene er færdige, rører man blandingen i og drysser pynten over.

Enkelt. Meget enkelt. Og med meget stor smag, der især passer godt til fisk, men som også ville være god til kylling. Egentlig minder den lidt om den citron/basilikumblanding, jeg bruger til citronpasta. Den er lige så enkel, og lige så god.

Så prøv bare begge dele.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Ris med koriander og lime”

 1. Jeg tror jeg ville bruge basilikum/citron blandingen til ris også 😉 er ikke så god til koriander. Lige dér er jeg altså ikke blevet helt voksen hehe…
  Måske jeg alligevel skulle prøve, det er jo nogengange ens smagsløg bliver bedre til det specielle.
  Ønsker dig en smuk Store Bededag og håber lille Fie har det godt

  Kærlig hilsen
  Lone

  Like

Der er lukket for kommentarer.