Så let, at man tror, det er løgn: Pasta med citron og basilikum

Den perfekte, ufatteligt simple, citronsovs, der får selv tørret billig-pasta til at smage fænomenalt. Den kan laves på under fem minutter. Og den koster næsten ingenting.

Billede1

Det er så enkelt, at man næsten ikke kan tro det – og ingredienslisten er nærmest ikke-eksisterende. Men – ok – netop enkel mad smager jo tit allerbedst.

Man skal bruge:

250 g tørret pasta – eller tilsvarende frisk

Saft og skal fra 1 økocitron
4 spsk olivenolie (de der hårdt pressede ekstra-jomfruer)
En ordentlig håndfuld basilikum (blade – grofthakkede)
Friskrevet parmesan efter lyst og behov

Riv citronskallen, bland citronsaft, citronskal og olie, rør de hakkede basilikumblade i – og bland med rygende varm, friskkogt pasta sammen med en håndfuld revet frisk parmesan.

Sådan. Så let kan det være. Den perfekte sommersmag. En gang i mellem får man lov at slippe billigt – både i økonomisk og i arbejdsmæssig forstand. 

Billede3

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

7 kommentarer til “Så let, at man tror, det er løgn: Pasta med citron og basilikum”

 1. Et let og fristende måltid. Og kastanjerne blomstrer, også min røde, som jeg plantede for ca. 15 år siden. Jeg syntes, det var dejligt at kunne sige, “Jeg bor henne ved den røde kastanje!” Nu rager den godt og flot op over hækken ved indkørslen, så alle kan se, at jeg virkelig bor henne ved den røde kastanje – den eneste i byen. Èt sted skal der jo være, hvor man kan rage kastanjerne ud af ilden 🙂

  Like

  1. De er flotte, de røde kastanjer – og også sjældne på de her kanter. Der stod en ægte kastanje på en tom grund et stykke herfra – men dem, der købte grunden, fældede alt og lavede græs og sten – ærgerligt.

   Like

 2. Iru matenoj en Skivholme!
  pasta med Citron er en lækker ting,også når man laver pasta dejen selv og kommer reven citronskal i..og ja produkterne i LIDL kan måle sig med alle andre,og mange af deres produkter slår de kendte mærker.

  Like

  1. Iru matenoj? God morgen på??
   Jeg bliver også mere og mere glad for Lidl – også for deres 1,5 l flasker med Siciliansk rødvin 🙂 – og har efterhånden helt droppet Fakta, hvor grøntsagerne er for ringe.

   Like

Der er lukket for kommentarer.