Valgdag

Hvor er det altså svært. Det med, hvem man skal stemme på i dag. Jeg er faktisk stadig i tvivl, og om godt otte timer står jeg på skolen i Skovby med den tykke blyant i hånden og otte meter papir foran mig.

Til kommunalvalget går jeg ikke så meget op i, hvilket parti jeg stemmer på. Det handler mere om personer – og hvor de kommer fra. Vi har en lokal kandidat i Herskind – vores søsterlandsby – og hende ville jeg egentlig gerne stemme på. Men hun står som nummer 21 på listen. Hun har ikke mange chancer, og stemmer jeg på hende, går stemmerne direkte til hendes parti, som jeg ellers ikke har lyst til at stemme på.

Stemmer jeg på det parti, jeg oftest har stemt på i de senere år, stemmer jeg på en grønskolling med landbrugsfjendtlige holdninger. Det går ikke for en bondekone. De må virkelig have manglet kandidater i området…

Stemmer jeg på ham, der gav mig en håndfuld lakridsbolcher til valgmødet på Herskindskolen, stemmer jeg også på en, der ikke vil have noget som helst udenlandsk i Danmark. Det går heller ikke – tænk på mine madvaner. Hmmm, er lakrids egentlig dansk??

Stemmer jeg på en ung og ellers ganske sympatisk, kvindelig kandidat, går min stemme direkte til dem, der kører på enhjulede cykler og leger cirkus hele dagen. Det er helt umuligt.

Stemmer jeg på ham fra SF, stemmer jeg på en, der vil centralisere alle offentlige funktioner i Skanderborg. OK – vi hedder Skanderborg kommune, men der er altså rigtig langt til Skanderborg herfra. Og der skal være plejehjem der, hvor de andre gamle kan komme og besøge de ‘indsatte’ – altså ude i kommunens byer og ikke kun i Skanderborg. Man kan ikke komme til Skanderborg herfra uden bil.

Jeg vil slet ikke nævne ham fra Enhedslisten, der mener, at en bil ikke må køre, før den er fuld. Jeg kunne komme til at holde længe i indkørslen og vente, hvis de skulle bestemme.  Og så var der ham, den benhårde, fra LA. Begge var lige meget ude i hampen. Hver sin hamp, men dog hampen.

Det er, som sagt, svært… Jeg bliver en af dem, der først bestemmer sig, når hun synes, hun ikke kan tillade sig at holde køen i valglokalet tilbage længere og derfor sætter et hurtigt kryds og forlader boksen…

God valgdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Valgdag”

 1. Jup kan godt se at det ikke er så nemt
  Jeg skulle stemme til både kommunalvalg Regionsråd og ældresagen
  Problemet var at der var at ved valget til ældrerådet var Køen så lang at jeg skulle holde Frokost i Valglokalet
  Så det sprang jeg lige over med at stemme der
  Synes alligevel ikke at man havde gjort nok opmærksom på hvem der var på listen (synes personligt at der var ingen oplysninger var overhovedet)

  Like

 2. Så svært kan det bare være. Jeg tog tv2’s test, og den, jeg havde mest til fælles med, og den, jeg var mest forskellig fra, tilhørte samme liste. Det gør ikke opgaven mindre.

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: