Man skal altid noget først

Hver gang man glæder sig til at komme i gang med et eller andet, er der altid noget andet, man skal gøre først. Skal man male, skal man først vaske ned og tape af. Skal man plante noget, skal man flytte noget andet – eller luge, eller vaske potter af – først. Fri som fuglen er man aldrig.

Det er næsten lige meget hvad. Der er altid kedelige – og ofte tidskrævende – forberedelser. Det glemmer jeg hele tiden, og det går voldsomt ud over tålmodigheden.

I weekenden fik vi endelig repareret drivhuset. I en af sommerstormene faldt der en kragerede ned fra et af de store træer, og den røg lige gennem drivhuset og tog fire ruder med sig.

Jeg dækkede af med plast, og det har sådan set holdt godt nok indtil for nylig, hvor tapestrimlerne gav op. Men hvorfor så længe? Jo, der var noget, der skulle gøres først.

Snebærrene, der holder på jorden på skrænten bag drivhuset – den, der går op til marken – var vokset og havde bredt sig voldsomt, som snebærbuske jo gør. Man kunne simpelthen ikke komme om på den side af drivhuset, hvor ruderne skulle skiftes.

Så det var frem med motorsaven, skære ned, trække filtrede grene ud fra vildnisset og samle dem til et stort bål ude på marken. Det tog sin tid, men endelig kunne vi komme til at sætte de nye ruder i.

Der var bare lige noget mere, der skulle gøres først. Glasskæreren duede ikke længere, og der skulle en tur til Bauhaus med i ligningen.

Nu ser det godt ud igen. Drivhuset er helt, og der er plads til at komme  hele vejen omkring det.

Nu skal der snart julepyntes derinde – med gran og lys og engle i himmelske hærskarer. Der skal bare lige ryddes op, sorteres og smides ud først. Der er nemlig altid noget, der skal gøres først…

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Man skal altid noget først”

 1. Åh ja, det kender jeg også! Og masser af gange når jeg kun den kedelige del, og så går der al for lang tid, før jeg kommer til det sjove – og så kan jeg ofte starte forfra! Men hvor er det fint med de frodige omgivelser ved drivhuset – det ser hyggeligt ud!

  Like

  1. Lige præcis – tit når man kun det kedelige, der så skal gøres igen i næste weekend…. Vi må se at få folk til det grove 😀 De frodige omgivelser var blevet lige frodige nok – det grønne var ved at æde huset helt….

   Like

 2. Åh, hvor jeg kender det. ‘Aldrig’ kan man nøjes med bare det sjove. Rigtig godt beskrevet.
  Hvor blev det fint, drivhuset. Det så ellers dejligt frodigt ud med beplantningen, men det tager sig rigtig godt ud nu, hvor det træder tydeligere frem.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Nej, man skulle altså have folk til det kedelige….
   Jeg er nu glad for, at vi har fået ryddet omkring huset. Hvis vi ikke havde gjort det i år, ville buskene have væltet huset i løbet af næste sommer 🙂 De vokser allerede ind under og op gennem gulvet derinde. Snebær er noget Gud har skabt på en knapt så god dag…
   Kh, Karen

   Like

 3. De Ting der skal laves /ordnes først har lige så stor betydning om ikke større som det man har tænkt sig at komme i gang med

  Like

   1. Det er de sjældent
    Men malerarbejde uden afdækning, så er det endnu mindre sjovt efter endt arbejde
    🤢👿🤢

    Like

Der er lukket for kommentarer.