Årets sidste georginer

Vores georginer har blomstret længe i år, men nu er det altså slut. De sidste er plukket og taget ind, og knoldene er gravet op.

Puma og jeg har været i haven. Han har fanget og nedlagt de blade, der drysser fra træerne, og jeg har gravet. Glimrende arbejdsfordeling. Man skal gøre det, man er bedst til.

Hvert år på den her tid er det med et vist vemod, man knokler med spade og greb i den tunge, våde og lerede jord for at få georgineknoldene op og ind i krybekælderen for vinteren. Derinde ligger de trygt og godt, frostfrit og tørt og venter på næste år.

Jeg synes, jeg kan mærke både ryg, ben og arme… mon ikke det er tid til en kop te og til at sidde lidt og beundre årets sidste georginer? Og måske spekulere lidt over, hvilke farver der skal flere af til næste år?

For selvom det er slut med georginerne, er der jo kun for i år. Næste år skal knoldene fra kælderen sættes igen, der skal tilføjes de nye farver og slags, der mangler – og så er vi i gang igen.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

7 thoughts on “Årets sidste georginer”

 1. Smukke er de georginerne. Mine blev gravet op i sidste uge. Jeg har ikke så mange endnu men næste år skal der mange flere til
  Puma er en dygtig kat ;0)
  Ønsker jer en smuk søndag

  Knus Lone

  Like

 2. Jeg har lige smidt min sidste georginebuket ud. Med vemod. Men, som du siger, næste år bliver det igen georginesæson 🙂
  Skønt billede af Puma!
  God søndag til jer!
  Kh Nana

  Like

 3. Vi mistede Ca 150 Dahlia /Georgineknolde sidste år og dem vi satte i År blev kun til ganske få
  Så spørg lige hvem der var ked af det her huset når hendes yndlingsblomster manglede

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s