Syltede rødløg

Rødløg er så smukke, at de fint egner sig i dekorationer. Jeg så en meget smuk en i går, og jeg har fået lov til at vise den her til inspiration af Aase Petersen, der har lavet den og taget billedet. Smuk, ikke? Aase skriver selv, at hun har fundet pynten omkring løgene på en tur i skoven.

Deko med rødløg

Men tilbage til det kulinariske: til syltede rødløg. De er lækre som knas i salater, i sandwich og som tilbehør til kød. Og syltede rødløg er så enkle at lave, at man tror, det er løgn.

Billede1

Til et glas skal man bruge:

3 rødløg
1 dl sukker
1 dl eddike

Pil løgene og skær dem i tynde både. Kog eddike og sukker sammen. Stop løgene i et atamonskyllet glas og hæld den meget varme lage over dem.

Lad glasset køle af og opbevar det i køleskabet. Løgene kan spises allerede dagen efter, men de bliver ikke dårligere af at blive gemt nogle dage.

Det var da let ikke? Let og lækkert og værd at huske. Og hver gang man tager glasset frem, kan man nyde den smukke, pink farve.

Billede4

For mad er jo mere end glæde til smagsløgene. Det er også glæde til øjnene. Og sådan en pink øjenfryd gør glad – selv en alt for tidlig morgen, mens man smører madpakker.

God torsdag.

 

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Syltede rødløg”

  1. Vi spiser storset kun rødløg her i huset, dine syltede ser vidunderlige ud, dem burde jeg da kunne overkomme ;-). Selve opstillingen af rødløg må godt stå på mit bord, FLOT 🙂

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: