Frodige, forrygende floks

Høstfloks er en gave til sensommerhaven.

De er gode til at brede sig. For vel en 10 år siden købte jeg en floks af de helt billige – dem fra Netto til 10 kr. i en plasticpose. Det tog et par år, før den rigtigt havde etableret sig. Men så kom den også for fuld skrue.

Igennem årene har jeg flyttet store klumper floks ud i andre bede, foræret væk og i det hele taget prøvet at holde dem lidt i ave.

Til efteråret skal der deles igen. De har lige så stille udvidet territoriet. Det gør nu ikke noget, for floks er dejlige, og der er altid plads til en klump af dem et eller andet sted. Netop den her er jeg meget glad for.

Farven er så fin, og de mørke øjne giver spil.

Floks holder også godt og længe i buketter.

Mærkværdigt nok har jeg ikke haft så meget held med andre floksfarver. De hvide, som jeg har købt flere gange, er simpelthen bare ikke kommet. De lilla har blomstret en enkelt gang, og så er de forsvundet.

Jeg vil prøve med de hvide igen, men vil de ikke, må jeg nøjes med de livskraftige, lyserøde, der gerne vil vokse her.

Det går nok også… Men er der nogen, der har et tip til floks, tager jeg gerne imod råd.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Frodige, forrygende floks”

 1. Mine hvide er også næsten forsvundet…1 enkelt blomst i år! Jeg regner med at den er fortrængt af det andet i bedet – tror jeg vil prøve at redde denne ene og flytte den til en anden placering… Vi får se! Dine lyserøde er i hvert fald smukke 🙂

  Like

  1. Ja, de planter gør ikke altid, som man gerne vil have. De hvide floks er så smukke med deres hvidere end hvide farve. Fru Høneballe har de smukkeste hvide. Jeg prøver igen næste år, og går det ikke, vil jeg holde mig til de lyserøde, der jo ganske rigtigt også er dejlige.

   Like

 2. Sej overlever, din lyserøde floks. Den er også rigtig fin med det mørke øje, så det er da ikke så ringe 🙂
  Jeg har ingen tips, men vil gerne have et. Det ser nemlig ud som om dine (i hvert fald nogle af dem) står og steger på et hushjørne, lidt hævet. Kan de stå direkte tørt? Jeg har kun et stk floksplante, og den har det lidt svært. Jeg ved ikke, om den står for tørt eller for trangt. Hvad er din erfaring med den lille seje?

  Like

  1. De steger ganske rigtigt lidt i bedene foran huset. Men jorden er dyb og med god muld. Bedet bliver aldrig gødet. De står også andre steder i haven. Blandt andet nede i det bed, hvor de store kvan stod. Der er temmelig fugtigt. Så jeg ved ikke med de floks. Det er som om, de selv bestemmer 🙂
   Jeg vil prøve at flytte nogle af dem ud i skovhaven, hvor der er en del skygge. Det er en tester. Det kunne være kønt med de rosa, lysende blomster i skyggen.

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: