Mørkt løv og næsten sorte blomster

Hvide blomster, mørke blomster og blomster i alle farver ind i mellem. Der er ikke mange blomster, jeg ikke kan lide. Alle blomster kan være smukke, hvis de er anbragt i den rigtige sammenhæng.

Man skal nu heller ikke glemme, at løv og blade varer betydeligt længere end en blomstring. Derfor er det så dejligt med planter, hvor bladene også har forskellige farver. Det lyser op og skaber spændende kontraster.

Foran drivhuset står der et par potter, hvor enten blomster eller løv er meget mørke. Jeg er rigtig godt tilfreds med blandingen.

En potte med mørk lykkekløver, mørk kalla og en lille pletter i luften til at lysne og give lidt luftighed til arrangementet.

For foden af den store potte står en potte med mørk kløver.

Det er utroligt som sådan en lille kløver kan brede sig på en sommer. Jeg overvejede endda at sætte to planter i potten, fordi én så ud af for lidt, da den blev plantet.

Også i bedene er der forskellige bladfarver.

Bladfarverne holder, når blomsterne er væk, og der er stadig variation i bedet.

Sådan er det også lidt med os mennesker. Forårets blomstring varer ikke ved, og man er voksen i meget, meget længere tid, end man er barn og ung. Efter endnu tid kommer læsebrillerne frem, og lårkort er dømt helt ude. Blomstringen er slut, og man dur ikke længere i de prægtige forsommerbuketter. Men er løvfarverne, stammerne og andre interessante egenskaber der, er vi nu stadig værd at samle på, så bedet kan få lidt variation.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

7 kommentarer til “Mørkt løv og næsten sorte blomster”

  1. Meget smukke blade og meget inspirerende. Jeg er selv stor fan af bladformer og farver. Planten på det allerførste foto ser ud som om, den står i lidt skygge og måske kunne klare sig i et bed. Ved du, hvad den hedder?

    Like

Der er lukket for kommentarer.