Hvide blomster og hvide planer i haven

Sidste år begyndte jeg at lave bedene foran B&B’en til en hvid have. Jeg nåede – naturligvis – ikke så langt som planlagt. Det gør man vel egentlig aldrig? Men det hvide bed, der er etableret, står rigtig fint.

Lige nu blomstrer de kønne spir i pileurten

og den fine, hvide perlekurv med de grålige blade. Et syn, der giver ro til øjnene.

I år går jeg videre, og jeg har tænkt mig ikke at købe en eneste staude til bedet. De skal flyttes rundt fra andre steder i haven – og sås af selvhøstede frø.

For eksempel af de hvide kongelys, den hvide haveklinte,

og de yndige harehalegræs, jeg fik frø til af Gitte, der har den dejlige blog Fra Frø til Blomst.

De store blade bag harehalegræsset tilhører den orientalske pileurt ‘Kiss me over the garden gate’, som jeg også fik frø til af Gitte. De er ikke sprunget ud endnu. De har haft en hård barndom, for de er blevet ædt grundigt ned af sneglene indtil flere gange. Men de er kommet sig og er vokset igen.

I midten af det nye, hvide bed skal der stå en rose. En Snehviderose, der lige nu står i potte. Så får vi se, hvilke 7 små planter, der skal holde hende med selskab.

Det er nu så dejligt at have haveplaner.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Hvide blomster og hvide planer i haven”

  1. Den ser meget fin ud din hvide Pileurt – Pileurter er jeg blevet mere og mere glad for, men de tager nu meget plads op hvis man ikke er efter dem. Jeg har sået hvid Klinte for et par dage siden, jeg er spændt på om der kommer noget ud af det….. det er frø der hængte fast i min sok da jeg besøgte Sissinghurst (bare en enkelt frøkapsel, jeg håber ikke at de mangler den). Den smukke Perlekurv er forsvundet fra min have…. gad vide hvad jeg har gjort ved den…nå, man kan ikke have det hele.
    Tak for synet af dine smukke planter.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: