Havefest i Fru Pedersens Have

For en rum tid siden kom posten med en rigtig kuvert med et rigtigt brev i. En invitation fra Anette og John – fra Fru Pedersen og Hr. Pedersen. En invitation til havefest i Fru Pedersens Have. Jeg havde glædet mig i en måned, og endelig blev det fredag den 26. maj.

Hvad kan være bedre end at besøge dejlige mennesker i skønne omgivelser og få lejlighed til at være sammen med de havevenner, man kun sjældent ser udenfor internettets vidunderlige verden? (Ja, jeg priser internettet og sender det kærlige tanker efter at have været uden netforbindelse hele weekenden…)

Her sidder Nana (Mit Landliv) og Anette (Anettes Flora) og nyder udsigten fra terrassen udenfor skurvognen, hvor gæster kan overnatte. For Fru Pedersen har også Bed & Breakfast. Det må være dejligt at vågne der til lærkesang over kornmarkerne…

Bondemanden sagde engang om Fru Pedersens Have, at den var som en paradisets have – en frodig og læfyldt oase i den ellers så barske natur tæt ved Vesterhavet. Det kan ikke siges bedre. Kig selv med.

Vandet risler stille i den hvide have.

Stemninger skabes rundt omkring i det grønne.

Bag huset ligger hønsegård, andegård og en række hyggekroge.

Hvem ville ikke gerne tage en lille eftermiddagslur her?

I maj blomstrer mange rododendron i Fru Pedersens Have.

Også i denne skønne og ret usædvanlige farve.

Rododendron er så dejligt livsbekræftende med deres glade og farvestrålende blomster. Dem bliver jeg aldrig træt af.

I det hele taget bliver jeg aldrig træt af at gå rundt i Fru Pedersens Have – det kan bare ikke lade sig gøre. Jeg har mange flere billeder, detaljer og udsigt over vidderne – for slet ikke at tale om de smukke havehuse, som haven rummer – som jeg gerne vil vise og fortælle om.

Men det må gemmes til endnu et indlæg. Kig med her i morgen (hvis vores internet kommer på plads i dag – ellers bliver det i overmorgen).

Hvis du selv skulle få lyst til at besøge Fru Pedersens Have (igen?), er adressen og åbningstiderne her:

Fru Pedersens have, Skalstrupvej 36, 7570 Vemb
Maj, juni og september:
Lørdag og søndag, samt helligdage kl. 13-17.Juli og august:
Alle dage kl. 13-17.

Samt efter aftale. Tlf. 40 25 96 25

Og så mangler jeg kun en hjertelig tak til Anette og John. Tak for jeres gæstfrihed, den lækre mad og den stærkt vanedannende rabarbertærte – ja i det hele taget bare TAK og et KÆMPE knus. Som du selv skriver, Anette, så er det en dag, man kan leve længe på.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

11 kommentarer til “Havefest i Fru Pedersens Have”

 1. Klogt sagt af din bondemand:-) Og Anette har så evigt ret, dagen vil jeg også mindes med stor glæde:-)
  Og til det du sagde den anden dag: I er hjertelige velkommen-også til kaffe med mere. Bare skriv først, for er en del hjemmefra i juni, især i weekenderne.

  Like

 2. Hvor var det en dejlig dag søde Karen, og du har taget så smukke billeder. Men man kan jo ikke andet i den fantastiske have. Det er så herligt med de blogtræf, og bliver helt fristet til at invitere selv. Men det er min have slet ikke flot nok til.
  Så er det godt fru Pedersen og John er så gæstfrie
  Rigtig god dag
  Knus Lone

  Like

 3. Hvor skønt et sted at mødes – jeg har endnu besøget hos Fru Pedersen til gode, men det bliver i juli måned, så jeg glæder mig.

  Like

 4. Du har så sandelig ret Karen. En fantastisk dag vi kan leve højt på meget længe.
  Så fantastisk at se jer alle sammen igen. Kan slet ikke vente til vi atter skal mødes.
  Jeg lære så meget som “ny” blogger og tager det hele til mig.
  Du har lært mig nogle fif skal jeg love for.
  Måske du allerede har opdaget det på min FB side i går.

  Masser af knus og skøn dag
  Charlotte

  P.s
  Tak endnu engang for Anemoner

  Like

Der er lukket for kommentarer.