Nippemad: små fetasnegle med oregano

Der er ret meget feta i sådan en blok Puck feta, som jeg købte før påske. Selvom det holder godt, kan det godt være lidt svært at få brugt det hele i tide.

I påsken har vi ellers brugt feta til næsten alt tilbehøret til lammekøllen (som der også stadig er rester af). Vi har brugt feta i græsk salat, i dip og i alt muligt andet, og der er stadig noget tilbage. Derfor lavede vi i går sådan nogle små butterdejsruller med fetafyld – lækker nipsemad med feta, der smager helt forrygende af mere.

Det er uhyre enkelt at lave de små snegle, og det kræver faktisk ikke en opskrift. Men… har du ikke tænkt tanken, kommer den her.

Rør feta med rigeligt tørret oregano. Smør blandingen jævnt ud på et aflangt stykke butterdej (købt butterdej er helt ok for mig- jeg orker ikke at rulle i flere timer). Smør ikke blandingen helt ud til den øverste og den nederste kant – det bliver noget umuligt fedtet stads at rulle og få til at hænge sammen.

Rul sammen, skær i 1 cm tykke skiver og bag de små snegle på 200 grader i et kvarters tid.

Så er der snacks…

Salte, sprøde og helt perfekte til et lille glas i utide her på den allersidste påskedag.

God påskemandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Nippemad: små fetasnegle med oregano”

 1. Hej Karen. Jeg har lært af en, der har lært det fra en græker. Sådan en blok feta putter du i en boks – jeg bruger en af de høje firkantede fra tupperware, den passer perfekt – fylder koldt vand op over kanten af fetablokken og så masser af salt i. Så kan den i hvert fald holde 14 dage uden problemer. Sørg blot for at tage den op med et par gafler eller lign for at undgå kontaminering. de der snegle må helt klart afprøves. Mange hilsner Mette

  Like

 2. Hej Karen. Fetasnegle er gode til tapas. I går bagte jeg løg. De smagte godt. Og vores gæste synes de var gode. Det vil jeg prøve igen.

  Like

  1. Ja, tapas og nippemad er jo to sider af samme sag. Antipasti i Italien er det samme igen, og uanset hvad det hedder, er det noget af det bedste 😜 Bagte løg er gode. Utroligt så søde de bliver.

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: