Havrekiks

Det er rigtig lang tid siden, jeg har bagt havrekiks. De smager så ustyrligt godt, de er ikke ret svære, men alligevel er der af en eller anden grund gået lang tid. Nu skulle det være.

Lækre, sprøde, sød-salte kiks til fredagsnippemaden.

Man skal bruge:
150 gram smeltet smør
1 dl vand
1 tsk salt
2 spsk sukker
125 g havregryn
225 g mel
1 lille tsk hjortetaksalt (nej, det bliver ikke for gammelt – brug bare resterne fra jul)

Smelt smørret og hæld 1 dl vand i. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dem sammen. Hæld dejen ud på bordet og form den til en pølse, pak den ind i film og læg den på køl. (Skal det gå hurtigere, så put pølsen i fryseren en halv times tid.)

Når kiksene skal bages, tager man pølsen ud af køleskabet og skærer den i tynde skiver.

Læg skiverne på en bageplade med bagepapir. Når man skærer dem, bliver de lidt flade i bunden, men man kan let forme dem mere runde, når de ligger på bagepladen.

Bag dem i et kvarters tid på 175 grader. Tag dem ud og læg dem på en rist. Når de bliver kolde, er de sprøde hele vejen igennem.

Det er skønt selv at kunne bage de lækre, men også noget dyre havrekiks. En pakke af tilsvarende kvalitet koster op mod 30 kroner hos vores ostehandler i Lading, og så er der kun en 15-20 stykker i. Her får man ca. 75 kiks for under halvdelen. Og de kan holde sig i en kagedåse ligesom småkager.

Præcis lige som småkager: til de er spist.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Havrekiks”

 1. Fortsat rigtig rigtig god bedring/healing Karen. Godt det går lidt fremad.
  Nu viser du igen en opskrift til bogmærkning, det eneste jeg mangler er hjortetaksalten. Vi var lige i Lading den anden dag, er blevet afhængige af alle deres lækre oste. Jeg bilder mig ind at det er billigere end i Randers, hvis jeg ikke tænker brændstoffet ind;-)Men ellers er det jo en hyggelig tur-og du får en kærlig tanke hver gang.
  Her sner det, hvad bilder det sig ind det er jo forår;-)
  Ha en god weekend
  Knus Anette

  Like

  1. En tur til ostebutikken i Lading er jo også en oplevelse og ikke bare indkøb, så glem alt om brændstof 🙂 Klunsernes hus brændte jo nytårsnat, men de har åbent igen omme bag mejeriet, så du kan jo slå to fluer med ét smæk – og måske finde en skat, du kan shine op og sælge, så brændstoffet er betalt 🙂
   Knus, Karen

   Like

   1. Tænker heller ikke på brændstof normalt, tror jeg ville lyde fornuftig.;-) for som du siger en oplevelse. Sikke en nyhed havde jo set de var brændt, men vidste ikke det andet, det er kodet ind nu til næste gang-men siger det først til Kim når vi står der;-)

    Like

 2. Godt at høre at du er ved at være oven på igen, Karen! Uh, jeg har tænkt på dig mange gange i løbet af ugen, og især har jeg tænkt på hvor heldigt du trods alt slap. Og nu kan du endda bage havrekiks 🙂 De ser lækre ud, og jeg skal prøve dem en dag. Forleden bagte jeg dine ingefær/citron cookies. De er altså gode – og nemme, også fordi man næsten altid har det man skal bruge til dem.
  God weekend!
  Kh Nana

  Like

  1. 🙂 Jeg skulle kun sove i to timer efter at have bagt. Men jeg var virkelig heldig. Hvis ikke grenen var slået mod stigen først, var den ikke blevet sat lidt ned i fart, og det ville være gået meget værre. Uha. Jeg så godt, du havde bagt cookies – tak for linket – men jeg sov fra at skrive på din blog. I det hele taget er jeg blevet lidt af et sovedyr – men det går vel over 🙂
   Også god weekend til jer – i jeres smukke, nyvundne hjem.
   Kh, Karen

   Like

   1. Hej Karen. Jeg læste om dit uheld via linket hos Lisbeth. Sikke en omgang, “heldigt” at der ikke skete mere. Du skal endelig sove alt det du kan og virkelig passe godt på dig selv. Min mand har været ude for et uheld med cyklen hvor han slog hovedet. Hjelmen reddede hans liv, men han lider stadig efter 5 år af men og der er begrænsninger på hvad han kan holde til af larm, indtryk mm. I starten faldt han i søvn øjeblikkeligt, ja faktisk uden at han selv var klar over det. Så jeg vil egentlig bare sige, at du skal passe på dig selv og lytte til hvad kroppen fortæller dig. Rigtig god bedring til dig. Mange hilsner Mette fra Haveliv i nr. 16

    Like

   2. Hej Mette,
    Det var da en grim omgang for din mand – og dermed også for dig. Ja, man skal lytte til kroppen, selvom man er mest tilbøjelig til at bede den holde mund, så man kan blive færdig med det, man er i gang med 🙂
    Mange hilsener, Karen

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: