En dejlig start på dagen

Klokken otte var jeg oppe i kirken for at ringe solen op. Klare morgenringningen, som vi selv kalder det.

Lørdag morgen klokken lidt i otte er Skivholme et meget stille sted. De eneste tegn på liv er lys i enkelte køkkener og en af nabo Villys katte, der krydser vejen på vej hjem efter nattens jagt. Ellers er der stille. Helt stille.

Rimfrosten hænger over bakkerne, og solen er så småt begyndt at farve skyerne.

billede4

Man kan se langt oppe fra toppen af bakken, hvor kirken ligger.

billede2

Den gamle branddam er frosset til i nattens løb.

billede3

Solen er allerede kommet højere på himlen i løbet af de få minutter, det tager at ringe. Den hørte nok efter, da vores gamle kirkeklokke, der heldigvis ikke tåler maskinel ringning, spredte den rungende lyd af ‘op op op’ ud over det morgenstille landskab.

En bil fra hjemmeplejen kommer forbi – sikkert for at se til Aksel, hvis helbred ikke længere er, hvad det har været. Jeg hilser, låser bilen op og vender mig om og ser lidt på kirken, der nu er badet i rosa morgenlys.

billede5

Lørdagen er ringet i gang. Nu skal der gøres rent, vaskes tøj, fjernes blade fra havens gangstier og meget mere. Og så håber jeg, at der, når jeg klokken fire kører op for at klare aftenringningen, bagefter bliver tid til et kapitel og en kop te, før det bliver lørdag aften. Den hyggeligste aften i ugen.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “En dejlig start på dagen”

  1. Kære Karen. Uendeligt smukke billeder fra dagen i dag, sammen med beretningen om det nærmest rituelle i ringningen af solen, der står op og går ned. En stemning er skabt og et roligt øjeblik er skabt. Tak for deling. Dejlige opskrifter du har vist her på det sidst, det er jo altid fornøjelse at få inspiration, så tak. Kærligst Merete

    Like

  2. Stilhed er svær at finde, og det er godt at høre at I er omgivet af den. Jeg tror det er sundt når der er helt stille, bare engang imellem. Og de visuelle indtryk er der jo heller ikke noget i vejen med i Skiveholme 🙂
    Tak! Og god lørdag til dig!
    Kh Nana

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: