Glæde ved glas til pynt og planter

Den smukke og ret store krystalvase fik jeg i fødselsdagsgave. Så snart jeg så den, tænkte jeg: Orkideer. Miniorkideer.

billede4

Det er en af den slags vaser, der passer til en enorm buket, og som kræver et stort og luftigt rum, som hallen i et engelsk herresæde. Bor man en anelse mere beskedent, passer tre miniorkideer lige ned i vasen med dens brede bund og dens smallere åbning. Det er næsten som et minidrivhus i luksusudgave.

Der er noget ved planter bag glas. I glasset findes en lille verden med sit eget landskab og klima. Det behøver ikke at være en krystalvase, et stort sylteglas har samme effekt. Amaryllisløg i bunden af et stort sylteglas med lidt mos og naturpynt kan nydes gennem glasset først, og senere kan glasset hjælpe med at holde de lange stængler.

Billede4

Små kaktus bor også godt bag glas.

billede5

Der har de deres helt egen lille, private ørken.

billede4

Glas er godt, også når man er en helgen. Sankt Therese står oftest bag glas til jul. Det giver hende lidt mere pondus, og en glaskuppel er en måde at samle småpynt, så der ikke går helt Gertrud Sand i det…

Billede10

Der er nu kun under tre uger til første søndag i advent. Det er nok ikke for tidligt at begynde at gøre sig lidt tanker om det – og tænke lidt over, hvad der så skal puttes i den store, nye vase? Og i glaskuplen? En lille cypres, lidt mos og små kogler, måske? Lykkelig forberedelsestid forude.

God fredag.

Save

Save

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Glæde ved glas til pynt og planter”

 1. Tusind tak for i går Karen.
  Hvor var det bare hyggeligt at møde dig og så lige finde lidt af din verden her på nette.
  Jeg kan kun tilslutte mig dine ord. Vi må til at forbedrede os til den kommende tid.
  Her er hvidt som i helt hvidt. Frosten har virkelig taget over i nat.
  Meget meget smukt syn at vågne op til. Så nu mangler pynten også her……

  Rigtig fantastisk dag til jer
  Charlotte

  Like

  1. Selv tak, Charlotte. Det var en dejlig dag i går, og så hyggeligt at møde både gamle venner, man ikke har set længe, venner, man kun kender fra nettet og nye venner.
   Her er også så smukt i dag med rimdækkede marker. Dejligt for dig, at naturen lige har grebet penslen og malet alt i din yndlingsfarve 🙂 Nyd det!

   Like

Der er lukket for kommentarer.