Lidt mere fra Fru Pedersens Julehave

Når man besøger et sted så fuldt af detaljer som Fru Pedersens Have, er der nok til en million billeder – alle sammen lige stemningsfulde. Jeg viste en del af billederne i weekenden, men nu hvor jeg har haft rigtig god tid til at kigge dem igennem flere gange, var der altså nogle, der manglede at blive vist. Detaljer, der giver inspiration til at flytte lidt om på ting i ens egen have – og til at skrive en ønskeseddel så lang som en arm.

Det søde skilt i nostalgiske omgivelser.

billede8

Læg mærke til, at Fru Pedersen bruger knagerækker i mange af havens rum. De er fænomenale til pynt.

Den sødeste vejrhane – undskyld vejrhund. Den sidder på et af legehusene.

billede1

En granparaply med små engle, der er blevet lidt rustne i mælet. Det må være al den englesang.

billede3

En smuk opstilling med de skønneste kobberskåle i det mindste af havehusene.

billede6

Et kig ind i det ene af drivhusene, hvor græskarrene ligger i store zinkbaljer.

billede7

Og så de skønneste jernpokaler med husløg.

billede3

Det tager mange, mange år at opbygge sådan en skøn samling af smukke og nyttige ting. Det er bedst, hvis det sker efterhånden, så man vælger de rigtige ting, der passer til det, man allerede har – plus lidt nyt i ny og næ. Når basis er i orden, skal der pyntes med grønt og gran. Jeg står allerede og hopper for, at det skal blive weekend, så jeg selv kan få pyntet lidt derude – om end i meget, meget mindre målestok.

Haveshoppen har en lille fysisk butik i en skurvogn i Fru Pedersens Have. Man kunne jo starte med at ønske sig den der julekalender?

billede4

God torsdag.

 

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Lidt mere fra Fru Pedersens Julehave”

 1. Hej Karen, tak for smukke billeder fra julehaven hos Anette. Jeg har også fået megen inspiration fra Anettes have. Jeg har set haven og jeg købte et fint beton agern. Men de efterhånden mange ting jeg har i beton, tager jeg ind om vinteren, jeg er bange for de springer i frostvejr. Vores genbo arbejder ved “vej og park” her på Nordfyn og han kom idag med et kloakdæksel, betonrør havde jeg, nu er det en fin opsats( set på Anettes side) Betalingen var kaffe og kage , denne gang med brombær. ( efter din nemme kageopskrift)
  Ha`en dejlig dag hos Anette imorgen.

  God Weekend
  Kh. Hanne.

  Like

 2. Hej Karen, Tak for din omtale af Fru Pedersens have og Haveshoppen. Jeg glæder mig til at se mere fra din egen julehave. Her går tiden med at tage sig af lille Noah, som kom til verden den 10. november.

  Like

 3. Åhhh smukke billeder, og vi kan mindes en dejlig dag endnu en gang. Tak for et skønt indlæg søde Karen 💕
  Rigtig god weekend.

  Knus Lone

  Like

  1. Jeg går i gang her i weekenden. Lørdag er jeg hjemme hele dagen for en sjælden gangs skyld. Det bliver dejligt. Søndag er der kursus hos Anettes Flora – det glæder jeg mig til, og så har jeg helt sikkert pynt med hjem 🙂 Tak for en dejlig dag hos jer i fredags – og for stadig inspiration. Godt, jeg har dig og Margit til at give ideer
   Kærlig hilsen, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: