Hvornår skal man ønske sig en julekalender?

I dag er det min fødselsdag, og selvom jeg mere er en halvgammel makrel end en ung sild, så elsker jeg altså at have fødselsdag. Det er bare en speciel dag. Ens helt egen. Flag, hilsener, tillykker, kort og kage  – og gaver, når man kommer hjem. Det bliver man aldrig for gammel til.

billede15

Der er kun en ting, der bliver sværere og sværere med årene. Efterhånden er man så veletableret, at det der med ønskesedlen er blevet lidt kompliceret. Man har egentlig det, man har brug for (plus en del mere) og ingen rigtigt ‘livsvigtige’ ønsker. Alligevel er man stadig pjattet med gøjemøj til haven, til huset, og med tøj og lækre spiselige sager.

Kender du den følelse? Jeg tror det, for hvis det bare var mig, måtte de fleste butikker med ting og sager – lige fra Søstrene Grene til Isabella Smith og Haveshoppen – vist lukke.

Og rent apropos den slags butikker: Hos Haveshoppen har jeg lige set en julekalender, som enhver med et hus-og-have hygge- og pyntegen må ønske sig.

billede1

24 søde æsker, hver med en gave i – gaver fra ArtbyKobber, Garden Girl, Chic Antique, Ib Laursen, Kusmi, Dr. Oetker, Art Arnsfelt, Creativ Company og…  Hver med et kort med en hilsen, en opskrift eller ide til, hvordan man ellers kan bruge gaven.

Ideer fra blandt andet Fru Pedersens Have kunne jeg forestille mig? Fru Pedersen er jo en mester i det med hygge og pynt, og Haveshoppen sælger lige den slags ting, som Fru Pedersen bruger i sine kønne opstillinger.

038
Foto: Fru Pedersens Have

De søde æsker kan også købes uden indhold, hvis man selv vil lave pakkekalenderen.

billede2

Vi har aldrig brugt det med julekalendere til voksne. Især fordi december i forvejen er sådan en dyr måned.

Men så er det, jeg har fået en ide. En glimrende en af slagsen, hvis jeg selv skal sige det.

Man kunne jo snakke lidt med sin bedre halvdel, sine søskende eller veninder om ikke i år var det år, hvor man skulle være lidt utraditionel og få eller/og give en julegave allerede første december? En julegave, der giver glade oplevelser hele julemåneden – og også efter?

Æsken til den 24. er – traditionen tro – nok den med den største gave i. Netop den gave kan jo passende ligge under træet, så der også er en pakke til selve juleaften.

Billede4

Det indre barn vil vist blive ked af det, hvis der slet ikke var noget at pakke op juleaften. Mit ville – for ligesom jeg elsker at have fødselsdag, så elsker jeg julen med hele moletjavsen endnu mere.

God fredag.

P.S. Indlægget er ikke sponsoreret.  Karin fra Haveshoppen og Fru Pedersen er venner – og små butikker, som er ejet af venner, vil man altid gerne helt spontant støtte lidt.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

15 kommentarer til “Hvornår skal man ønske sig en julekalender?”

 1. Endnu engang tillykke Karen. Der er vist ikke mange der ikke vil blive glad for en lille gave. Hjemmelavet eller købt, noget der kan spises, er altid godt, når nu man ikke lige mangler noget.
  Det er en fin pakkekalender haveshoppen har lavet. Tak for linket til min blog.
  Rigtig god weekend.

  Kærlig hilsen Anette

  Like

 2. Kære Karen! Til lykke med fødselsdagen. Må du få et rigtig dejligt nyt år med alle dem, du holder af.

  Like

 3. Kære Karen. Stort tillykke med fødselsdagen. Det indre barn – det er noget man skal værne om – må aldrig forsvinde.😊 Vi glæder os til søndag. Kh.

  Like

 4. Til lykke med fødselsdagen, Karen! Som jeg allerede har skrevet på FB, ønsker jeg dig en dag fuld af kærlighed, kage og gode gaver, og rækkefølgen er nok ikke tilfældig, for gode gaver er gode og gør glad, men kærlighed og god stemning kommer nu først 🙂
  Jeg synes at julekalendere er så hyggelige, både at lave og at få, og det er vel ikke for tidligt at gå i gang 🙂
  Hav en dejlig dag, søde Karen!
  Kh Nana

  Like

 5. Tillykke med fødselsdagen Karen, jeg håber, du får lige hvad du ønsker dig. Du har ret, hvad ønsker vi os. Heller ikke her bliver der købt ret meget fra den slags butikker.
  I år har vi næsten sløjfet julegaverne, i stedet tager vi en weekendtur til foråret med børn, svigerbørn og børnebørn, det bliver dejligt. Ingen ved alligevel hvad de skal ønske sig i julegave. Der bliver selvfølgelig enkelte pakker under træet og så nogle til børnebørnene, som heller ikke mangler noget.
  Rigtig god dag til dig
  Kh Lisbeth

  Like

Der er lukket for kommentarer.