Sprøde langtidshævede flutes med chiafrø

Sprøde, lækre flutes med masser af lufthuller, men samtidig også med bid og substans. Der er både chiafrø og fuldkornsspeltmel i dejen, og de sørger for både smag og struktur.

Billede2

Man skal bruge:
10 g gær
6 dl vand
4 spsk chiafrø
200 g fuldkornsspeltmel
600 g hvedemel (12% protein)
2 tsk salt
Olie til skålen

Start for eksempel om morgenen, inden du kører på arbejde.

Pisk vand, gær og speltmel sammen. Tilføj chiafrø, hvedemel og salt og rør dejen sammen. Du behøver ikke at ælte den – bare rør den godt sammen, så alt melet er vådt. Sæt en plasticpose over skålen og lad den stå, til du kommer hjem. 8 timer eller mere. Det kommer sig ikke så nøje.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og fold den sammen på kryds og tværs i melet. Smør skålen med olie, læg dejen tilbage i skålen og lad den nu hæve et par timer mere. Når den har fået samme størrelse som før, vender du den forsigtigt ud på bordet og deler den i fire.

Lemp forsigtigt stykkerne over i din flutesform

Billede2

og bag dem en halv times tid på 225 grader. Brug gerne varmluft de sidste fem minutter.

Billede1

Du kan også lave dem som morgenbrødsstykker i flutesformen. Der kan sagtens ligge en tre-fire stykker i hver rille i formen. 12 gode stykker får du ud af samme portion dej.

De færdige flutes kan fryses og varmes op før brug.

Langtidshævet dej gør det hele lidt nemmere at have  med at gøre. Det er lige meget, om den står en time mere eller mindre. Det er ikke dejen, der bestemmer. Det er dig. Ret rart i den travle forsommertid, hvor der skal masser af hjemmebagt brød til, men også passes gæster, have og arbejde og meget mere, og hvor tiden let skrider med en time eller to.

Billede2

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Sprøde langtidshævede flutes med chiafrø”

  1. Det ser lækkert ud, men du har glemt at skrive om vandet 🙂 det er ikke nemt at piske speltmel og gær sammen.
    Kh Lisbeth

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: