SIERRA – YANKIE

Ingen billeder – men noget af en historie. Fra det virkelige liv.

Jeg har kørt for stærkt. På en god og bred vej i et industrikvarter udenfor Aarhus, hvor jeg tit har skudt genvej for at undgå trafikhelvedet på Ringvejen. Jeg plejer at følge trafikken, der er – skal vi sige ’frisk’ – på den strækning. Det gjorde jeg også i går formiddags. Det var dumt.

De lå på lur bag en hæk med måleren. Få hundrede meter efter blev jeg standset af en politimand med et ’stop-lige-her-og-nu-din-usle-forbryder’-skilt. Det gjorde jeg. Prompte. Med desperationen osende ud af hver pore.

Med en mine, som kæmpede han ene mand mod al verdens uret på én gang, gik han med målbevidste skridt hen til bilen og mig – med det obligatoriske overskæg vippende i fortørnet forargelse. Jeg rullede vinduet ned, og så gik slaget sin gang. Kørekort. Adresse. Postnummer. Imens skrattede hans walkie talkie larmende i den stille  formiddagsluft. Meldingerne kom i en lind strøm fra bag hækken: blå Mondeo, trailer, 69 km – rød Fabia, 67 km osv. Snart holdt der en hel række forhærdede forbrydere bag mig. Skræmmende.

Han tog sig god tid. Gik over i bilen for at tjekke guderne må vide hvad. Han sad der længe. Var det, om min højtelskede snart 12 gamle bil var stjålet? Om jeg var eftersøgt af FBI for andre forbrydelser?

Det virkede surrealistisk – det hele – især, da øjeblikket kom, hvor han læste min nummerplade op for gutterne bagude: Knas, knas, knitre i walkien og så: SIERRA YANKEE naine… der troede jeg, jeg skulle besvime. De militært lydende bogstavnavne forlenede hele den ærgerlige episode med drama i klasse A (do you feel, lucky?), og jeg glemte at trække vejret.

Langt om længe fik jeg mit kørekort igen og måtte køre videre med besked om, at der snart ville komme en regning fra Østjyllands Politi. Ok – det havde jeg ligesom fattet på det tidspunkt.

På arbejdet downloadede jeg en app til mobilen – trafikkontrol.nu, hvor man kan se, hvor der er fartkontrol. I løbet af dagen flyttede den røde prik på kortet sig ikke. De var der endnu. Indtil flere granvoksne betjente håndhævede retfærdigheden på den stille industrivej hele dagen.

Om eftermiddagen var jeg hos min kiropraktor, der fortalte, at hendes datter og den veninde, hun deler lejlighed med, har  bedt politiet om hjælp, fordi der er blevet lavet hærværk – skræmmende hærværk – i deres opgang inde i byen. Politiets reaktion var at spørge, om det mon ikke bare var nogle af deres kammerater, der lavede fis med dem?

Tja – sådan er der så meget.

God torsdag…

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “SIERRA – YANKIE”

 1. 1000 tak for skøn og nervepirrende- med glimt i øjet morgenlæsning….
  Skal da lige love for at det var lidt af en aktion de havde gang i, der ville jeg også have rystet, sært sådan en magt politiet kan have irl- vi nøjedes med at blive foreviget i tirsdags:-( de holdt godt inde i skoven med et lille kamera ude i vejkanten…

  Like

 2. Herover ligger fartkontrolskolen, det bevirker at vi i den del af landet får 6 gange så mange bøder end resten af landet, kører vi så stærkere, nej eleverne de ligger bare på lur på hver en lige vejstrækning, fordi det er nemmere end der hvor vejen slår et sving og oversigten er dårlig, for de skal jo oplæres. Men på den anden side, de må jo også tage pengene der hvor de er ;-), kh Margit

  Like

  1. Og så er der jo lige det, at der hvor der er sving, og hvor vejen er dårlig, kører man jo ikke stærkt, vel? Jeg har mødt dem, der mener, at de må køre 80 ned ad vores vej, fordi det er udenfor byskiltet. Men du har jo set den, og du ved også at 40 er alt rigeligt på en hulvej med blinde vinkler og skarpe sving… Nej – regler er ofte i modstrid med sund fornuft…

   Like

 3. Det var vist ikke nogen rar oplevelse. Min søn blev taget i fredags på sin sidste tur til sin gamle arbejdsplads i Århus km, det var aldrig sket for ham før. De har rigtig været på krigsstien i disse dage.
  Kh Lisbeth

  Like

Der er lukket for kommentarer.