Efterårsblomstrende syrener? Findes de?

I går, da jeg gik over kirkegården – jeg var på vej op for at ringe solen ned – fangede min næse en duft af syrener. Jeg kiggede lidt forvirret op – duft og årstid passede ikke sammen – og så dette syn.

Billede16

Det er en blomstrende syren.

Billede17

Findes de som efterårsblomstrende? Eller skyldes det beskæringen? Den er helt tydeligt klippet i form for nylig, og blomsterne sidder på lange, nye skud.

Billede18

Eller er det bare et mirakel? Det var jo på kirkegården… og hvis der er én ting, der er helt sikker, så er det, at miraklernes tid ikke er forbi – hvis den nogensinde har været det – eller bliver det.

Jeg undrede mig såre, men nød både synet og duften, og jeg måtte forbi igen i dag for at tage billeder. Så jeg kan se, at min hjerne ikke spiller mig et puds.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Efterårsblomstrende syrener? Findes de?”

 1. Nej hvor hyggeligt at du sådan ringer solen ned. Her hos os foregår det automatisk, men altså sådan noget teknik kan godt gå i uorden, så to gange har vi oplevet at kirkeklokken begyndte at ringe midt om natten…uha det var lidt uhyggeligt. Skøn Syren selvom man ikke rigtig synes den hører til her sidst i august men noget er helt forhekset. Jeg har en Påskeklokke som står med 5 blomster og for få dage siden var der en Kobjælde som blomstrede.

  Like

  1. Uha – hvis kirkeklokkerne ringer om natten tænker man jo både krig og stormflod og alskens ulykker. Vores klokke er så gammel, at den ikke kan tåle et automatisk ringeanlæg. Og heldigvis for det, for det er sjovt at ringe, og lyden fra den tunge, gamle malmklokke er dybere og mere klangfuld end fra de nyere og tyndere klokker.

   Like

 2. Smukke syrener, og en uventet hilsen her i sensommeren. Og så må jeg lige have læst om dit ringer-job. Imponerende at den slags kan lade sig gøre i vores tid.
  God søndag.

  Like

 3. Næh, hvor fantastisk! Selvfølgelig findes der mirakler 🙂
  Noget andet er at jeg ikke vidste at du kan ringe solen ned. Det bliver jeg da lidt benovet over. Sikke et dejligt hverv.
  Kh Nana

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: