Landsbydagen – en succes – igen

Landsbydagen i fredags var en rigtig succes. Masser af glade børn, masser af glade voksne, optræden, taler og en hel række udstillere fra lokalområdet.

Billede3

Her er min lille stand – den stod lige mellem kirkens og elselskabets.

Billede4

Jeg havde pyntet med genbrugsfund og blomster fra haven – havde småkager, opskrift, brochurer og visitkort med – og væggen med plancherne.

Billede7

Billede5Billede9

Jeg var også rundt og se, hvad de andre udstillere havde med.

Levefællesskabet Hertha serverede smagsprøver på den dejligste suppe lavet af deres egne grøntsager – kender du ikke Hertha, så kig på deres hjemmeside. Det er noget helt unikt, og der kommer flere tusinde mennesker hvert år på besøg og rundvisning.

Skolebørnene havde lavet den fineste fra skrot til flot udstilling. Her er lidt fra de stores afdeling.

Billede6

Og lidt fra de smås.

Billede10

Der var loppemarked, modeshow fra Røde Kors butikken og meget mere. Og skolens børnekor sang – vi var blevet behørigt instruerede i, at når koret havde sunget tre sange, skulle vi klappe og råbe Ekstranummer! Og det gjorde vi så – selvfølgelig 🙂

Billede8

En hyggelig dag, der gør mig ret stolt over at høre til et sted, hvor der er så mange ildsjæle. Ildsjæle, der sætter i gang, arbejder hårdt og længe og i det hele taget sørger for, at der sker en masse – hele tiden. Hertha folkene, kirken, skolens korleder, ungerne, udstillerne, landsbyrådet, der har arrangeret dagen, madholdet, og alle de lokale virksomheder, der har bidraget med sponsorater af den ene eller anden slags.

Vi ryddede op og var færdige klokken 23 – ret møre i krop og hovede – og vi i oprydderholdet delte miniroserne fra bordpynten imellem os, så de ikke skulle stå og visne hen over weekenden. Derfra kom de små roser, der fortalte mig historien i går – den historie var bare en ekstra bonus ved en dejlig dag.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Landsbydagen – en succes – igen”

 1. Jeg holder også af vores sammenhold i vores lille bysamfund, aktiviterne er en del af vores fælles lim, det holder os sammen og giver dejlige fælles oplevelser. Uden den lim, ingen sammenhold eller for den sags skyld by. Fin stand du havde, håber at du fik lidt bonus ud af det :-), kh Margit

  Like

  1. Bonus og bonus 🙂 Tiden, man bruger på den slags, bliver aldrig sådan lige betalt tilbage én til én. Men det gør den alligevel, for man gjorde det jo ikke, hvis det slet ikke var sjovt. Og der blev delt mange af vores brochurer ud 🙂
   kh, Karen

   Like

 2. Det er lige netop det landsbyerne kan. Sammenhold og sætte aktiviter i gang. Sådan er det også her ovre.
  Fin stand du havde og vores brochurer var med 🙂
  Kærlig hilsen Anette

  Like

  1. De burde virkelig vise lidt mere landsbyliv i medierne. Det kunne befolke de affolkede områder i en fart.

   Der blev delt rigtig mange ud af brochurerne. De er nu også flotte 😉
   kh, Karen

   Like

 3. Sikke en dejlig dag – til efterfølgelse i andre landsbyer. Der kunne godt have været et par journalister med fotografer til at gøre opmærksom på, at livet ikke er gået i stå i de små samfund. Vi er mange, der ikke ville trives i storbyerne.

  Like

  1. Det har du helt ret i, Elsebeth. Men P4 Østjylland interviewede nu formanden for madholdet. De havde tema om madspild den dag, og hele menuen var lavet af datovarer fra Brugsen. Derudover måtte der nu gerne komme lidt mere fokus på alle aktiviteterne i landsbyerne, for der sker mere, end de aner inde i de store byer.

   Like

 4. Hej Karen. Tak for et fint indblik i jeres landsbydag – det lyder som en super ide. Og dejligt, når så mange bakker op på den ene eller anden måde.
  ps. jeg er vild med de pyntede og glimtende pumps, som eleverne havde givet nyt liv 🙂
  God forårsdag til dig.
  Jette

  Like

Der er lukket for kommentarer.