Haverejse i Jylland – Andet stop

Vi forlader nu Skivholme og kører mod Skive ad Viborgvej. For andet stop på turen er Bruuns Have ved Skive. Margit Bruun er idekvinden bag Bruuns have – en spændende landbohave på 8000 m2. Den er inspireret af den engelske cottagestil – en afslappet stil med mange haverum.

Billede 6

Et dejligt dueslag med hvide duer, kreative genbrugsfund og masser af skønne siddepladser og huler giver haven et romantisk udtryk.

Billede 7

Billede 8

Margit arbejder meget i blomster, dekorationer, stilleben/opstillinger og genbrug, hvor hun  kombinerer det feminine og romantiske med den mere rå og rustikke stil.

Som noget helt nyt har Margit i foråret åbnet sit eget galleri med egne malerier og i galleriet holder hun også kurser i, hvordan man laver spændende og anderledes dekorationer.Billede 9 10 og 11 i et

Du kan følge Margit og Bruuns Have på bloggen Bruuns Have og få masser af inspiration til skønne haveideer og dekorationer til både ude og inde.

Bruuns Have har åbent den 3. weekend i maj og 3. weekend i juni, samt havefestivalsdage (se Haveselskabets website). Der er åben julehave den 3. weekend i november. Resten af året er kun for grupper efter aftale. Entre kr. 50 med gratis kaffe og kage.

Har du lyst til at opleve mere i nærheden af Bruuns Have, ligger Mønsted og Daugbjerg Kalkgruber kun 10 minutter derfra med masser af flagermus, ost og lejlighedsvis musik. Her lever historien om Jens Langkniv, som var en slags Danmarks Robin Hood.  Ligeledes ligger Kongenshus Mindepark  også kun circa 10 min fra Bruuns Have.

Ellers er det nu tid til at begive sig videre mod vest og nye oplevelser. Mod tredje stop på ruten. Mere om det i morgen.

Du kan downloade brochuren ’Haverejse i Jylland’ her: Haverejse i Jylland – Brochure.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.