Kobberlys

Lige før solen går ned, er der nogle få øjeblikke, hvor den spreder kobberfarvet lys ud over landskabet. Det er lige før den blå time, hvor alting står klarere end klart en kort stund, før mørket sænker sig.

Kobberlys på hegnets buske.

Billede14

Kobberlys på træerne.

Billede15

Og på de stikkende, prikkende rosengrene.

Billede13

Det varer kun kort. Inden man ser sig om, er solen på vej ned bag skovens februarbare grene.

Billede16

Der begyndte at komme små, spidse snefnug i luften, og vi vendte om ved den store hæg og gik hjem til varmen og brændeovnen,

Billede17

mens en melodistump kom snigende fra hukommelsens gemmer. En sang, der passede lige til den tid på dagen. En stille og mild sang – en aftensang. Du kender den sikkert.

Nu går solen sin vej
for at skinne på andre,
for alle på jorden har brug for dens lys…

Her til morgen sner det rigtigt, sigtbarhed nul. Vi kigger ud i hvidt i hvidt, kun hvirvlende snefnug udenfor ruden. ‘De sluger hegn og gård’ – endnu en sang, der passer. Der er da vist en til enhver lejlighed.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Kobberlys”

 1. Kære Karen, du kan så mange skønne sange, en til enhver lejlighed, jeg nyder dine vers, dog kender jeg dem ikke alle :-). Fine tusmørkebilleder, det ser næsten ud som der er gået ild i hegnet, endnu en smuk dag, kh Margit

  Like

  1. Det var helt magisk. En gang i mellem er der den slags lys – altid kun kort, men hvor er det dejligt. Det var det samme lys en Sankt Hans aften ved halv elleve tiden for et par år siden. Bare med grønne marker og blade på træerne. Der tog jeg også en million billeder – mindst 🙂

   Like

 2. Solens sidste stråler giver et helt særligt lys, så smukt ja. Her sner det også, så alt er hvidt nu, men det er ikke et tykt lag (endnu)
  God mandag til dig.

  Like

 3. Så godt fanget med kameraet. Der er så mange smukke ting i naturen også om vinteren når bare man har evnen til at se dem. Og så kom jeg til at smile lidt da jeg nåede til billedet med hunden for den passer jo lige til farverne.
  Hilsen Rita

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: