Vinterpynt: En vase med strikketrøje

Vinterpynt er alt det, der bringer varme, lys og lethed ind de kolde, mørke og tunge måneder. Løgplanter, grene til drivning, lys i stager, på bakker og i lanterner. Vinterblomster som primulaer og tulipaner. Pynt fra skoven – som til jul bare uden julefarverne – og så varme, strikkede ting, der understreger det vinterlige.

Billede3

Trøjen til glasset er strikket af tykt bomuldsgarn og passer lige til at trække over et Hellmanns glas. Nu skal jeg ikke til at skrive strikkemønstre – det er der andre, der er meget bedre til end mig – men hvis du har lyst til at lave sådan en vasetrøje, kommer der lidt instrukser til allersidst i indlægget – de ikke-strikkende kan springe det over.

Vasen er fyldt med de kønne røde grene fra den hvide kornel. Den, der springer ud med små limegrønne blade, og som får de yndigste, hvide stjerneblomster. Billedet er fra sidste februar.

Billede1

Sammen med vasen står et stort, salviegrønt lys og en skål med adventskransens ikke-husløg, echeveria. De var købt med en klump jord og rødder på, som jeg ikke fjernede, før jeg brugte dem i kransen, og nu skal de bare gennemvædes, før jeg planter dem i potte. Det kan jo ligeså godt ske på bordet, så de pynter videre imens, ikke?

Billede2

Det var begyndelsen på vinterpynten, og det hygger i hele stuen. Det er ikke altid, der skal så meget til, før det virker.

Bare lidt hist og her…

Billede8

… af hvad man nu kan finde på.

God lørdag.

Billede7

Vejledning i løse ord og tal:

Mål glassets omkreds og højde. Lav en strikkeprøve at det garn du har, så du kan regne ud, hvor mange masker, der skal til. Jeg brugte tykt bomuldsgarn fra Stof og Stil – 36 masker på pinde nr. 4,5 – det passer lige til et Hellmanns glas. Jeg har strikket en snoning over de 8 midterste masker med 8 pindes mellemrum. Men prøv dig frem – et ribstrikket glas ville være fint, hvis du ikke magter snoningerne… jeg synes bare, de pynter, og så er de sjove at lave – det gør strikning mindre monotont.

God nørklelyst 🙂

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Vinterpynt: En vase med strikketrøje”

 1. Hej Karen, det ser rigtigt hyggeligt ud og ja det er dejligt at nu kan vi begynde at boltre os i løgplanter, primula og skønne grene. Er ved at rydde op efter julen og TRÆNGER til andet end juleting, det kommer, har haft mega travlt med arbejdet inden jul, men nu vender jeg tilbage på bloggen. Tænker nogle tror at jeg har “opgivet” ;-), da jeg ikke har været lige så ihærdig som dig :-). Lige et lille tips til Nana, du kan bare bruge strømper til formålet, evt købe nogle billige i lige de farver og mønstre du ønsker, det er da nemt :-). Mange kærlige nytår/forårshilsner, Margit

  Like

  1. Hvis du har fået jule-overload, Margit, forstår jeg det godt! Du har jo været i gang siden oktober. Men det var et superflot resultat, du fik ud af det.

   Jeg tror ikke, du er blevet glemt så hurtigt 🙂 Første gang du skriver på kreative ideer etc på FB, at du har et nyt indlæg, vil det strømme til med læsere. Og nu, hvor julen er overstået, begynder folk jo også at tænke i have- og pyntetanker igen.

   God ide med strømperne 🙂

   kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: