Et ægte relief fra antikkens tid – i går…

De tre gratier. En lille amor med sin lyre. Et tilpas udvisket, men dog distinkt relief. En ægte antikvitet – lavet i går.

Billede1

Det er lang tid siden, jeg sidst har leget med beton. Det var i sommer, hvor jeg lavede skålene over blade fra kæmpestenbræk og de små betonsvampe.

Billede4

Derfor var det sjovt at få fingrene i blandeskålen og formene igen. Og få lavet noget virkelig nyttigt. For hvad kan være mere nyttigt end et antikt relief? Man ved aldrig, hvornår man står og mangler sådan et.

Relieffet er lavet i en støbeform af hård plast – en af dem, der bare skal smøres med rapsolie, fyldes, rystes for luftbobler, tørre et døgns tid, vendes ud og hærde færdig. Ret nemt. Så jeg må hellere gå ned og fylde formen en gang til. For hvis der er noget, der er nyttigere end et antikt relief, må det da være to antikke relieffer?

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Et ægte relief fra antikkens tid – i går…”

    1. Hehe 🙂 Jeg tænkte mig, at der kunne stå et relief ved den gamle staldrude og så et par planter og, og…. Og så ville det da heller ikke se helt tosset ud, hvis man lavede et ophæng i et, så det kunne hænge på muren ved B&B’en. Ideerne står i kø – som sædvanlig.

      Like

Der er lukket for kommentarer.