Lyden af forår

Fuglene synger nu. Synger rigtigt altså. Solsorten sidder på taget og synger sin forårssang, lærken svæver syngende højt over marken, gulspurvene synger deres tællesang (1-2-3-4-5-6-syyyyyyv) og spætten akkompagnerer det hele med vilde trommesoloer oppe fra de høje træer.

Stæren er kommet. Det er lyden af forår.

Alle vegne er der små klynger af vintergækker og erantis.

Billede3

Og de små guldstjerner – en lille scilla af en slags – er begyndt at blomstre.

Billede4

I drivhuset står rosmarinen med blomsterknopper.

Billede2

Det er først gang i 10 år, min rosmarin har overlevet vinteren.

Køerne er begyndt at lege deres forårskåde stangeleg.

Billede3

På marken går rådyrene og nipper til hveden.

Billede1

Alt er dryppende vådt, og det hele ses gennem en sløret dis, der ligger over markerne og svæver ind mellem træernes grene. Den dis, der er så typisk for marts. Vi er en måned foran i år. Det er helt ok.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Lyden af forår”

 1. Håber noget så inderligt at det er foråret der er på vej – mere vinter ville da næsten ikke være til at bære nu 8-(
  Dejlige billeder – lige til at blive glad i låget af 🙂 og rigtig god bedring til dig.

  Like

  1. Tak Sanne – det er bare en forkølelse, men man skal jo ikke tage på arbejde og smitte kollegerne, når man har mulighed for at arbejde hjemmefra.
   Jeg håber sandelig heller ikke, at vi får en overraskelsesvinter i marts – bare tanken – gys og gru.

   Like

 2. “Stange, stange buuh”, men det legede man måske kun med børnene, når man havde set det selv – en vidunderlig tid, når det hele vågner op til dåd påny! Det gør ingen forskel, at jeg har oplevet det uendeligt mange gange – hver gang er det en glæde så stor, som var det den første. Man skal huske at lære ens børn at have øje og øren for de gratis glæder – dem kan man overleve på!

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: